MIL-STD-810G ve IP68 sertifikasına sahip olan telefon, olumsuz koşullara ve ağır darbelere dayanıklı. 1.5 metre su altında yarım saat boyunca kalabilen telefona, değiştirilebilir yapıdaki 4500 mAh kapasiteli bir batarya güç veriyor.

Bataryanın değiştirilebilir olması bu telefonu tercih edecek insanların çalıştığı zorlu saha koşullarında büyük bir avantaj. Kullanıcı yayında taşıdığı ikinci bataryayı takarak şarjı bittiğinde telefonu tekrar kullanmaya devam edebilir.

5.1 inç büyüklüğünde QHD ekranın yer aldığı telefon, gücünü Galaxy S9 serisinde gördüğümüz Exynos 9810 işlemciden alıyor. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Exynos 9810, 2.7 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci.

Kullanıcılara 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı sunulurken, 512 GB ’a kadar microSD kart desteği bulunuyor. Cihazın ön tarafında 8 Megapiksel, arka tarafında 12 Megapiksel çözünürlüğünde kamera yer alıyor.

Arka kamera üçlü LED flaş ile desteklenirken, kameranın hemen yanında parmak izi okuyucu bulunuyor. Android 9 Pie ile kutudan çıkan Galaxy Xcover FieldPro, Android 10 güncellemesini kısa süre içerisinde alacak.

Telefonu özel kılan detayların başında, Samsung Knox güvenlik platformunun ABD hükümeti tarafından onaylanması geliyor. Bas konuş ve acil durum talebi için özel düğmelere sahip olan telefon, konum verilerini gönderebiliyor.

158.5mm x 80.7mm x 14.2 mm boyutlarındaki telefon, 256 gram ağırlığında. Chicago Polis ve Seattle itfaiye departmanı gibi kurumların kullanmaya başladığı telefonun sivillere satılıp satılmayacağı şu anda bilinmiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur