Yaklaşık 1 kilometrelik alandaki drone ’ları görmeyi sağlayan uygulama yükseklik, rakım, hız ve operatörün konumu gibi bilgileri görmeyi sağlıyor. Ek olarak Federal Havacılık İdaresi ’ne kayıtlıysa uçağın kimlik numarası da görülecek.

Bu uygulamanın sadece DJI ’ın drone modelleri ile sınırlı olmayacağı, piyasadaki birçok cihazı görme imkanı sunacağı belirtiliyor. İki yönlü bir bağlantı kurmaya gerek kalmadan, Wi-Fi sinyalleri üzerinden iletişim sağlanıyor.

Wi-Fi Aware protokolünü temel alan uygulama ile huzurun artacağı düşünülüyor. Zira, havadaki drone ’un bilgileri görmek mümkün olacak. DJI Politika ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Brendan Schulman açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Drone satışları artmaya devam ederken, ne yazık ki tehlikeli drone uçuşlarının sayısı da artıyor. İnsanların yalnızca küçük bir bölümü drone ’ları bu yasa dışı uçuşlar için kullanıyor olsa da, her suç büyük sorunlara neden olabilir.

Örneğin hava alanlarını drone saldırılarına karşı korumak için milyonlarca dolar yatırım yapılıyor. Gökyüzündeki drone ’ları görmeyi sağlayan bir teknoloji hali hazırda mevcut, ancak şu anda yüksek bir maliyete sahip.

DJI ’ın uygulaması ücretsiz ve kullanımı kolay bir yapıda olacak.” DJI drone takip uygulamasını kullanmayı düşünüyor musunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur