Corona virüsü salgının yayılması nedeniyle ülkede oluşan korku havasını dağıtmak ve krizi çözmeye destek olmak amacıyla yeni teknolojilerin nasıl kullanılacağını araştıran Çin kamu güvenliği yetkilileri, DJI drone’lar ile mücadele başlattı.

Tarımsal Teknoloji kuruluşuyla birlikte çalışan DJI, saldırı ile mücadele edebilmek için 1,5 milyon dolar ödenek ayırdığını açıkladı. Araştırma ve test süreçleri sonrası havadan klor veya etil alkol bazlı dezenfektan püskürtmek için uygun yöntemler geliştirildi. Bu sayede drone’lar yardımıyla Çin’de halka açık alanlarda dezenfekte işlemi yapılarak virüsle mücadelede önemli bir adım atıldı.

Şimdilerde Çin’in Shenzhen şehrinde 3 milyon metrekareden fazla alanda yapılan dezenfekte işlemi devam ediyor. Ayrıca, 1.000 ilçeye de yardım ediliyor. 600 milyon metrekareyi kapsayan hedef alanlar arasında fabrikalar, yerleşim alanları, hastaneler ve atık arıtma tesisleri bulunuyor.

Drone’ların daha farklı görevleri de bulunuyor. Örneğin, halka açık toplantılarda kullanılması amacıyla hoparlörler drone’lara monte edilmiş durumda. Ayrıca, hastalıktan korunma hakkında önlemler ve bilgiler içeren pankartlar da drone’lar aracılığıyla halka ulaştırıldı. Ek olarak, drone’larda kullanılan termal kameralar vücut sıcaklığını izleyebiliyor. Böylece tıbbi personele yardımcı olunuyor.