Drone ’un küçük yapısı, havacılık kurumlarına kayıt yaptırma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ülkeden ülkeye şartlar değişirken, örneğin ABD ’de Federal Havacılık Kurulu ’na bu drone için kayıt yaptırmanıza gerek duyulmuyor.

Maksimum menzili 4 km olan Mavic Mini, 30 dakika boyunca havada kalabiliyor. Cihazın boyutları dikkate alındığında bu uçuş süresi oldukça etkileyici. 2.7K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebilen Mavic Mini söz konusu fotoğraf olduğunda 12 Megapiksel çözünürlüğünde bir çözüm ile karşımıza çıkıyor.

4K video kaydı gerçekleştirilemiyor olsa da, 2.7K ’nın Full HD ’den yüzde 40 daha yüksek çözünürlük anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Drone yeni tasarlanan bir uzaktan kumandayla geliyor.

Yani, DJI Mavic Mini modeli küçük boyutlarının aksine büyük abilerinin sahip olduğu birçok yeteneği bünyesinde barındırıyor. Drone ’un en büyük eksikliği ise engellerden kaçamıyor olması.

Yani, DJI ’ın diğer üst seviye drone modellerinin aksin bu cihaz ağaç, çit ve bina gibi engellere çarpmaktan kendini koruyamıyor. Bu nedenle acemi drone pilotlarının dikkatli olması gerek.

399 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan DJI Mavic Mini ’yi çeşitli ekstralar ile satın almak istediğinizde fiyat artıyor. DJI Mavic Mini özellikleri hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur