Nikon'un duyurusunu yaptığı Coolpix ailesinin yeni üyesi S70, tamamen dokunmatik ekranlı bir model ve dokunarak kullanılıyor. 12.1 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan yeni model 3.5 inç'lik dokunmatik bir ekrana sahip. Cihazın arka yüzünü tamamen kaplayan bu ekran dokunmatik olarak kullanıldığı için üründe fonksiyon tuşlarına gerek kalmamış.

S70 modelinde 5X optik zoom ve VR imaj sabitleme sistemi bulunuyor. Ürünün yurtdışı satış fiyatı 399 dolar olarak açıklandı.

Öte yandan Samsung da henüz resmi olarak açıklamasa da dokunmatik ekranlı fotoğraf makinesi üretimine giriyor. Yeni ürünleriyle ilgili özel bir site açan firma Tap it Take it (Tıkla ve Çek) konsepti ile yeni ürünleri hakkında ön bilgiler veriyor. 13 Ağustos'ta resmen duyurusu yapılacak yeni ürün (ya da ürünlerin) dokunmatik ekranlı dijital fotoğraf makinesi olduğu düşünülüyor. Samsung'un bu yeni serisi ile ilgili ön bilgiler www.tapandtake.com adresinde.

Nikon ve Samsung'un ürünleri dokunmatik ekranlı ilk örneklerden değil. Daha önce de farklı markalar benzer cihazlar üretmişti. Ancak Nikon'un modeli tamamen dokunmatik ekranlı ilk ürün olma özelliğini taşıyor.

9095
İlk olarak tablet bilgisayarlar ile hayatımıza giren dokunmatik ekranlar cep telefonlarından sonra dijital fotoğraf makinelerinde de karşımıza çıkmaya başladı. Anlaşılan o ki uzun vadede bu tip dokunmatik ekranlı cihazları farklı sektörlerde de görmeye devam edeceğiz