Apple analisti Ming-Chi Kuo zaman zaman yaptığı iddialı tahminlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kuo son açıklamasında Apple ’ın dört adet 5G destekli iPhone modeli tanıtacağını belirtti. Bunun için de tabii ki 2020 yılının ikinci yarısını işaret etti.

Yılın ikinci yarısında satışa çıkacak olan modellerin teslimatları yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde başlayacak.

Kuo ’nun ortaya attığı iddialar aslında geçen hafta söylenenlerden biraz farklı. Geçen hafta ortaya çıkan bir rapor Apple ’ın mmWave iPhone modellerini 2020 yılının sonunda tanıtıp, 2021 yılının ilk günlerine doğru satışa çıkaracağını işaret etmişti.

Kuo, Apple ’ın mmWave modelleri Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kanada, Kore ve İngiltere olmak üzere beş ayrı pazarda piyasaya süreceğini açıkladı.

mmWave, 5G ’nin vaat ettiği yüksek hız ve düşük gecikmeyi kullanıcılara sunuyor. Ancak, gönderilen sinyal duvarlar, ağaçlar ve binalar nedeniyle engellenebiliyor. Diğer taraftan 6 GHz 5G ise LTE+ ’dan daha yüksek hızlar sunuyor.

Apple, 2020 iPhone modellerine Qualcomm ’un X55 5G modemini kullanacak.

Kuo ’nun tahminlerine baktığımızda diğer analistlere göre daha doğru bir geçmişe sahip olduğunu görüyoruz. Ancak, Apple ’ın son dakika yapacağı değişiklikler her şeyin değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur