Ekim ayının bitmesiyle tüm şirketler, üçüncü çeyrek verilerini yavaş yavaş açıklamaya başladı. Onlar kendi rakamlarını açıklarken, araştırma şirketleri de bu rakamlardan hareketle farklı araştırmalar karşımıza çıkarıyor. Strategy Analytics de bunlardan biri.

Şirket, küresel akıllı telefon satışları ile ilgili son çalışmasını yayınladı. Buna göre, geçen yılın üçüncü çeyreği ile kıyaslandığında bu yıl satışlar yüzde 2 oranında artış gösterdi.

Satışlar dünya genelinde 359,8 milyon adetten, 363,3 milyon adede yükseldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Strategy Analytics yöneticisi Linda Sui, bu büyümenin sebeplerine değindi. Lui‘ye göre, satışların artmasında şirketlerin rekabet adına uyguladıkları düşük fiyat politikası etkili oldu. Ayrıca, daha büyük ekranlar ve 5G teknolojisi de satışların artmasına etkin rol oynadı.

Galaxy Note 10, Samsung ’un yüzünü güldürdü

Apple'dan hemen sonra Samsung'da finansal raporlarını yayınladı. Galaxy Note 10 ve Galaxy A serisinin satışları 2019 yılının üçüncü çeyreğinde Samsung'un yüzünü güldürmeyi başardı.

Bu çeyrekte büyüme haberi veren şirketler Samsung ve Huawei olarak sıralandı. Samsung satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında artırırken, Huawei ’de bu oran yüzde 29 olarak karşımıza çıktı. Samsung özellikle Galaxy Note 10 ailesinin desteği ile yükselişe geçti diyebiliriz. Huawei ’de yaşanan yükselişe baktığımızda da şirketin, Çin ’deki satışlarını artırarak Kuzey Amerika ’da devam eden yasal sorunların üstesinden geldiğini söyleyebiliriz.

Apple tarafında ise yüzde 3 ’lük bir düşüş yaşandı. Ancak, Strategy Analytics, uygun fiyatla satışa çıkan iPhone 11 modeli ile birlikte şirketin Asya ve Amerika Birleşik Devletleri ’nde talebi artıracağını düşünüyor. Bu da şirkete bir istikrar kazandıracak.

Satışları ile dikkat çeken diğer markalara baktığımızda karşımıza özellikle Çin ’de ve Hindistan ’da önemli bir satış grafiği çizen Xiaomi çıkıyor. Aynı şekilde Çin ve Batı Avrupa ’da kapsam alanını genişleten OPPO‘yu da bu markalar arasında saymak mümkün. Yakın zamanda bu üreticiler de resmi rakamlarını açıklayacak.

Apple ’da hüzün, Huawei ’de sevinç var

Yayınlanan verilerle Huawei akıllı telefon pazarı tarafında adından söz ettiriyor. Apple Huawei arasındaki akıllı telefon rekabetinin Çin karnesi ortaya çıktı...

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur