Arizona Üniversitesindeki araştırmacılar iki gruba ayırdıkları hastaları test etmeye başladılar. Ortalama yaş grubu 26 olan 35 hasta üzerinde yapılan bu çalışma ilginç sonuçları ortaya çıkartıyor.

Test kapsamında ilk gruba mavi ışık ikinci gruba ise sarı ışık verildi. Seçilen hastaların özelliklerine bakıldığında ise yakın zaman içinde beyin sarsıntısı geçirmiş olması, depresyon veya uykusuzluk ile savaşıyor olmasına dikkat edildi. Söz konusu hastalıkların tedavisinde ilaç kullanımı azaltmak isteyen bilim insanları, mavi ışık verilen hastalarda hastalıklarının yüzde 22 oranında olumlu seyrettiğini gözlemledi.

Altı haftalık süreçte her sabah mavi ışık ve sarı ışığa maruz kalan hastaların son durumları değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda şaşıran bilim insanları, mavi ışık verilen hastaların büyük bir kısmında depresyon ve uykusuzluk gibi bozuklukların etkilerinde azalma, beyin sarsıntısı geçirmiş hastalarda ise olumlu bir seyir keşfettiler.

Çalışmanın yazarlarından olan William D. Killgore;”Bu sonuçlar, mavi ışık tedavisinin sarsıntı için etkili, ilaçsız bir tedavi olabileceğini ve depresyondaki iyileşmelerin hem zihinsel hem de fiziksel sarsıntı belirtilerinde ve dolayısıyla yaşam kalitesinde iyileşmeye neden olabileceğini desteklemektedir.” diyor

Sonuçları açısından oldukça ilginç bir çalışmaya imza atan bilim insanları, ilerleyen yıllarda bazı hastalıkların ilaçsız tedavisinin mümkün olduğunu sadece biraz zaman gerektiğini söylüyorlar.

Çalışmanın özet halini okumak isteyenleri şu bağlantıya alabiliriz.