Elon Musk’ın kurduğu otomotiv firması, henüz yıllık bazda kar elde edemedi. Öte yandan firma, teknik problemlerle de uğraşmaya devam ediyordu. Akü yangınları, hızlanma ile ilgili şikayetler ve bu minvaldeki problemlerle uğraşan şirket, bu sorunlarını tam olarak ortadan kaldıramasa da değerini artırmaya devam ediyor.

Tesla’nın değeri 100 milyar doları aştı ve şirket, Volkswagen’i geçti. En değerli ikinci otomotiv üreticisi olan Volkswagen, listedeki yerini Elon Musk’ın firmasına bıraktı. Listenin zirvesinde ise Toyota yer alıyor.

Alman otomotiv devi, geçtiğimiz yıl yaklaşık 11 milyon araç satışı gerçekleştirdi. Tesla ise 367 bin 500’den fazla araç sattı. Bu istatistik ilk bakışta pek iç açıcı görünmese de, firmanın 2018 yılına göre satışlarını neredeyse yüzde 50’den fazla artırdığını gösteriyor.

Elon Musk üretim bandı için yatırımlara devam ediyor

Firma değerini artırmaya devam ederken, üretim bandını genişletmek için de çalışmalarını ve planlarını sürdürüyor. Yakın zamanda Şangay’da bir fabrika açan şirket, üretim sayısını artırarak satış istatistiklerini de olumlu yönde etkilemek istiyor.

Şirketin, Şangay’da açtığı fabrikanın durumu için ise olumlu bilgiler ortaya çıkıyor. Firmanın yeni fabrikası için belirlediği üretim hedeflerini yakaladığı öğrenilen bilgiler arasında. Önümüzdeki yıllarda da yeni yatırımlara devam edilmesi bekleniyor.