SpaceX CEO’su konu ile ilgili Twitter hesabından, “İsteyen herkesin gidebileceği şekilde olmalı. Parası olmayanlar için uygun krediler bulunmalı.” diye yazdı. Böylece Elon Musk, Mars yolculuğu için kredili sistemi önerdi.

Needs to be such that anyone can go if they want, with loans available for those who don’t have money

— Elon Musk (@elonmusk) January 17, 2020

Fiyatlar, kredili sistem teklifine kaç kişinin katıldığına bağlı. Elon Musk bu sistem için arz ve talep ilişkisine işaret ediyor. ABD’li girişimci, Mars’a uçuşu finansal açıdan Dünya’da bir ev fiyatına benzetiyor.

Elon Musk daha önce 2050 yılında Mars’ta kurulması planlanan şehirde birçok iş kolu olacağını ifade etmişti. Musk, alınacak kredinin, Kızıl Gezegen’de meslek sahibi olunduktan sonra geri ödenmesini amaçlıyor.

SpaceX tarafından uzay yolculukları için tasarlanan ve Mars’a insan taşıması hedeflenen Starship roketinin günde 3, yılda ise yaklaşık 1000 uçuş gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Roketin 100 kişilik taşıma kapasitesine sahip olduğunu da belirtelim.

Ay tozundan oksijen üretilecek!

Ay araştırmalara konu olmaya devam ediyor. Mars’a insanlı yolculuklarda üs olarak kullanılması gündemde olan Ay'da nefes aldırmak için bilim insanları ay tozundan oksijen üretmeye için çalışıyor.