Merkezi Kaliforniya'da bulunan Water Cars yeni modelleri Python'da Corvette'nin baz modeli olan LS1' de kullanılan V8 motorla başlayıp, 6.2 litrelik süpercharger destekli 640 beygir gücünde LS9'da kullanılan motora kadar uzanan seçenekler sunuyor.

1725 kilogram ağırlığa sahip olan Python, karada 160 km/s denizde ise 97 km/s hız yapabilme kapasitesine sahip. Çeyrek mili ( yaklaşık 400 metre) 12,5 saniye civarında geçen Python, statik halden 100 km/s hıza sadece 4.5 saniyede ulaşıyor. Bu performans değerlerine bakınca demo aracın LS V8 yerine LS9'da kullanılan motor ile donatıldığı sonucuna varıyoruz. Python denizde ise Dominator Jet tercih edilmiş.

WaterCar otomobilden tekneye geçişin anında gerçekleştiğini, sürücünün tek yapması gerekenin şanzımanı boş vitese geçirip jeti çalıştırmak ve tekerlekleri kaldırmak için bir düğmeye basmak olduğunu söylüyor. Sudan çıkarken ise sürücünün aynı işlemleri ters sırada yapması gerek.

Şirket Python’un sipariş üzerine elle yapıldığını ve koltukların ve pedalların yerine varıncaya kadar özelleştirebildiğini, alıcılara 60,000’i aşkın dış renk tonu ve 4000’i aşkın iç renk seçeneği sunulduğunu belirtiyor. Ancak yumuşak ya da sert açılır tavan, ne de klima aksesuar olarak sunulmuş. Tamamen bireyselleşirilmiş ve tamamlanmış örneklerin 200,000 dolar gibi çok yüksek bir fiyat etiketi var.