Son dönemin en çok konuşulan filminin Bong Joon Ho’nun yönettiği Güney Kore yapımı Parazit olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bunun nedeni ise birçok kişinin bildiği üzere filmin Oscar ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atmış olması.

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 92. Akademi Ödülleri kısa süre önce Los Angeles’ta düzenlenen törende sahiplerini buldu. Parazit – Parasite ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüyle Oscar tarihine geçti.

Senaryosu Bong Joon-ho ve Han Jin-won tarafından yazılan filmin başrollerinde Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik ve Park So-dam var.

Bir yanda büyük bir servete sahip olan Park ailesi, diğer yanda zekası ile öne çıkan Kim ailesi. Birbirine zıt bu iki ailenin ilham alındığı film, aile olmanın detaylarına oldukça dikkat çekici bir biçimde gözler önüne seriyor.

Joker

Ağustos 2019’da vizyona giren ve 1 milyar dolardan fazla hasılat elde eden film toplumun dışlamış olduğu komedyen Arthur Fleck’in hayatına odaklanıyor. Yaşamını maskeler ile sürdüren Arthur zamanla Joker karakterine dönüşüyor. Psikolojik gerilim kategorisinde olan ve Todd Phillips tarafından yönetilen film  76. Venedik Uluslararası Film Festivali‘nde Altın Aslan ödülünü kazandı.

Filmin başrollerinde Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen ve Zazie Beetz gibi isimler yer alıyor. 2 saat uzunluğundaki film, 2020’de halen popülerliğini kaybetmeyen yapımlardan birisi.

The Irishman

Yönetmenliğini Martin Scorsese‘nin, senaristliğini Steven Zaillian‘ın üstlendiği film, ikinci dünya savaşında görev alan eski bir asker olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor.  ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan bir mafya tetikçisi olan ve yıllar boyunca bir suç örgütüne çalışan Sheeran’ın hayatından kesintilerin sunulduğu film, Charles Brandt’ın I Heard You Paint Houses adlı kitabından uyarlandı.

2019 yılının Kasım ayında Netflix’te yayınlanan filmde Sheeran rolünü Robert De Niro üstleniyor. Bunun yanı sıra filmin başrollerinde Al Pacino, Joe Pesci, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel ve Ray Romano yer alıyor.

Avengers: Endgame

26 Nisan tarihinde vizyona giren Avengers Endgame sadece vizyonda değil, ön gösterim satışları sırasında bile rekora koşarak 2,80 milyar dolar civarında bir gelir elde etti. Elde ettiği bu gelir ile 2009 yılında vizyona giren Avatar’ı geride bırakan film, tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi unvanının sahibi oldu.

2018’de vizyona giren Avengers: Sonsuzluk Savaşı filminin devamı ve yirmi ikinci Marvel Sinematik Evreni filmi olan Endgame’in senaristliğini Christopher Markus ve Stephen McFeely, yönetmenliğini Anthony Russo ve Joe Russo üstlendi.

2008 yılında vizyona giren Iron Man filmiyle temelleri atılan Marvel Sinematik Evreni aradan geçen 11 yılda toplamda 22 film ile uzun soluklu bir maceraya dönüştü.

Bir Zamanlar Hollywood’da

Once Upon a Time in Hollywood veya Türkçe adıyla Bir Zamanlar Hollywood’da filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Quentin Tarantino üstlendi. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie gibi isimlerin başrolde yer aldığı film 23 Temmuz 2019 tarihinde ülkemizde vizyona girdi.

1969 yılının Los Angeles’ında geçen film bir televizyon yıldızının yeniden şöhret olma çabalarını konu alırken aktörün kapı komşusu Sharon Tate’in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Manson katliamını anlatıyor.

Asfaltın Kralları

Kasım 2019’da ülkemizde vizyona giren Asfaltın Kralları, James Mangold’ın yönettiği biyografik dram türü bir film. Filmin başrollerini Matt Damon ve Christian Bale üstlenirken, senaryosu Jez Butterworth, John-Henry Butterworth ve Jason Keller tarafından yazıldı.

Filmde 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alınıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi (Ford GT40’ı inşa etmek için) bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister.

Bu yeni araba ile hedefleri Fransa’nın her sene organize ettiği, 1966 senesinin Le Mans 24 Saat yarışını kazanıp Ferrari’yi tahttan indirmek.

1917

I. Dünya Savaşı’nda iki Britanyalı askerin başından geçenleri konu alan bir epik savaş filmi olan 1917’nin yönetmenliğinden senaristliğine kadar tüm süreci Sam Mendes üstlendi. 25 Aralık 2019’da Amerika Birleşik Devletleri’nde, 10 Ocak 2020’de ise İngiltere’de vizyona giren film henüz ülkemize gelmedi.

Britanya için savaşan iki kıdemsiz onbaşıya gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız görünen bir görev veriyor. Yüzlerce askerin ölümünü engellemek için düşman bölgelerini geçmeleri gerekiyor. Ölümden kurtulacak olan kişiler arasında kıdemsiz onbaşılardan birisinin de kardeşi yer alıyor.

En iyi filmler 2020 – Çılgın İkili 3

Başrollerinde Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens’in yer aldığı, yönetmenliğini ise Adil El Arbi ve Bilall Fallah’ın üstlendiği aksiyon komedi türündeki Çılgın İkili 3, 24 Ocak 2020’de ülkemizde vizyona girdi.

Narkotikte çalışan Mike Lowery ve Marcus Burnnet isimli polisler, uyuşturucu baronu Armando Armas’ın peşine düşüyor. Uyuşturucu baronluğunun yanı sıra aynı zamanda soğukkanlı bir katil olan Armando’nun peşine düşen iki polis kendini zorlu bir maceranın içinde buluyor.

En iyi filmler 2020 – Yırtıcı Kuşlar

7 Şubat 2020’de ülkemizde vizyona giren Yırtıcı Kuşlar’ın yönetmen koltuğunda Cathy Yan oturdu. Margot Robbie, Sue Kroll ve Bryan Unkeless üçlüsünün yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu Christina Hodson kaleme aldı.

DC Sinematik Evreni’nin 1 saat 49 dakika uzunluğundaki sekizinci filmi kaçırılan genç bir kızın kurtarılması için verilen mücadeleyi konu alıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur