2020 yılı için hazırladığımız bu içerikle birlikte özellikle tarayıcı tercihlerini değiştirmek istemeyen kullanıcılara yöneliyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi Opera uzunca bir süredir hem mobil hem de web tarafında ücretsiz Adblock ve ücretsiz VPN desteği sunuyor.

VPNhub uygulaması nedir? VPNhub nasıl kullanılır? (VİDEO)

Dünyanın en büyük yetişkin içerik sağlayıcısı PornHub, ilginç bir karar alarak kendi VPNHub uygulamasını hizmete soktu. Peki, uygulama gerçekten ne işe yarıyor? Sizler için denedik, değerlendirdik!

Burada ise öncelikli olarak Windows, Mac ve Linux kullanıcılarına hitap eden uygulamaları listeliyoruz. O zaman vakit kaybetmeden listemize geçelim.

1. Speedify

Ücretsiz VPN hizmetleri söz konusu olduğunda en büyük sorunlardan biri hız limitleridir. İşte Speedify bu hız limitlerinde olabildiğince yüksek bir performans vermeyi amaçlıyor. İnternet kimliğinizi gizleyen hizmet, Instagram ve Snapchat gibi sosyal ağlarda çok sağlam bir internet hızı teklif ediyor.

30’dan fazla sunucu desteği olan Speedify, hem ethernet hem de 3G/4G bağlantılarda hız kapasitenizi en yüksek noktada tutuyor. Hizmetin en kötü tarafıysa ücretsiz kullanımda ayda sadece 1 GB kota belirliyor olması.

Ugulama Windows, Mac, iOS ve Android için indirilebilir durumda.

2. PrivateTunnel

Sıradaki uygulamamız ise yine Windows, Mac, iOS ve Android için geçerli olan PrivateTunnel. Size göstereceğimiz uygulamalar içinde belki de en kolay kullanıma sahip olan da PrivateTunnel. Hem ücretsiz hem de ücretli bir uygulama olan PrivateTunnel, 7 günlük deneme süreci çin 200 MB kota koyuyor.

Eğer bu kullanım sonunda memnun kalırsanız yılda 30 dolar karşılığında PrivateTunnel kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Dokuz farklı bölge üzerine dağılan sunucular üzerinden hizmet veren uygulama, tek bir abonelikle 3 farklı cihaza kurulabiliyor.

3. Hotspot Shield Free

Sıra şimdi de listemizdeki en ünlü uygulamalardan birine geldi. Eğer Wi-Fi noktalarından çok fazla internete bağlanıyorsanız, Hotspot Shield Free gizliliğinizi korumak için en güzel seçenek.

Ücretsiz bölüm diğer tüm servislerden yavaş olsa da günlük 750 MB kullanım hakkı Hotspot Shield Free’yi inanılmaz cazip kılıyor.

Hotspot Shield Free’nin dünya üzerindeki 20 farklı noktasından istediğiniz birine bağlanıp, Elite üyeliğe de geçiş yapabilirsiniz. Ücretsiz uygulamada ise bölge seçiminizi siz yapamıyorsunuz.

4. Freelan

Şöyle söyleyelim; eğer tek derdiniz internet sağlayıcınızın size yasakladığı sitelere girmekse, Freelan muhtemelen size göre değil. Standart kullanıcısıysanız listemizdeki diğer uygulamalar size çok daha uygun olacaktır. Ama işin biraz daha tekniğine girip, bolca ayarlama yapmak istiyorsanız Freelan size çok uygun bir tercih.

Buradaki tek sıkıntı Freelan’ın grafik tabanlı bir arayüz ile gelmiyor olması. Kullanıcılar ayarlamalarını komut satırları halinde belirtmeliler.

5. Windscribe

Geldik listemiz en sağlam ücretsiz VPN uygulamalarından birine. Yüksek güvenlik ve cömert veri kotası ile Windscribe kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

Her ay için 10 GB kota veren Windscribe, bu yönüyle kullanıcılarını sevindirmeyi başarıyor. Ayrıca 8 farklı bölge üzerinden seçim yaparak, istediğiniz yerden internete bağlanabiliyorsunuz. Kota tarafındaysa, eğer hizmeti Twitter üzerinde mention’larsanız 5 GB ek kota, her arkadaş davetinizdeyse ek 1 GB kota kazanıyorsunuz.

Bunların dışında Windscribe kendi güvenlik duvarı ve adblocker hizmeti ile geliyor.

6. ProtonVPN

ProtonVPN hem ücretli hem de ücretsiz seçenekler sunuyor. Ücretsiz seçenekle tek cihaz üzerinden üç ülkeye bağlanabiliyorsunuz. Tüm platformlar için destek sunulduğunu da belirtelim.

Öte yandan ücretsiz seçenek, ücretlilere göre oldukça yavaş kalıyor. Gizliliğin ön planda tutulduğunun altı çizilirken kayıt tutulmadığı belirtiliyor.

7. TunnelBear

Geldik listenin sonuna. Eğer aradığınız şey en hızlı ve en kolay kullanımsa, etrafta TunnelBear gibi bir uygulama kolay kolay bulamazsınız.

17-07/10/ucretsiz-vpn-hizmetleri-2017-5.png

20’den fazla lokasyon desteği, 1000’den fazla sunucu ve 5 cihaza kadar kullanım desteği TunnelBear’ın ilk ön plana çıkan özellikleri. Ayrıca paralı ve parasız hizmet modeli arasındaki tek fark size sağlanan aylık veri kotası. eğer ücretsiz aboneliği seçerseniz her ay 500 MB kota veriliyor.

:: Siz hangi ücretsiz VPN hizmetini kullanıyorsunuz?