Her hafta farklı bir konu ile karşınıza çıktığımız teknoloji programımızda bu hafta da evden çalışmayı kolaylaştıran teknolojiler konusunu işliyoruz.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Hepsiburada YouTube kanalı HepsiTV’de yayınlanan teknoloji programımız ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Son zamanlarda corona virüsü nedeniyle evden çıkılmaması yönünde duyurular yapılıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayan kişiler, evde keyifli vakit geçirebilecek yollar arar oldu. Aynı zamanda evden çalışanlar için de bazı teknolojiler olmazsa olmaz. Bunların arasında Office 365’i sayabiliriz. Ayrıca gerekli donanıma sahip bir bilgisayar da sizin için oldukça önemli. Yüksek performans arayanlar SSD modellerine de göz atabilir. İhtiyaç duyulan dosyaların bazıları oldukça yüksek boyutlarda, bunun için internet ortamı yerine taşınabilir disklere bakmak gerekiyor. Evde çalışırken verimi artıracak teknolojilerin yanında keyifli vakit geçirecek yollar da aranıyor.

Bu arayışta karşımıza önemli teknolojik çözümler geçiyor. Bunların başında oyun konsollarını sayabiliriz. Evde keyifli vakit geçirmek için sahip olacağınız bir PlayStation 4 tüm sıkıntınızı alabilir. Ayrıca akıllı televizyonlar da yine Netflix ve YouTube gibi platformlarla önemli eğlence araçları olabiliyor. Mobil bir çözüm arıyorsak ise karşımıza tabletler ya da akıllı telefonlar çıkıyor. Bu cihazlardan hem sosyal medya platformlarında gezebilir, hem gündemdeki önemli haberleri okuyabilir hem de birçok mobil oyunu keyifle oynayabilirsiniz.

Bu hafta neler konuştuk?

WhatsApp iOS için yeni güncelleme geliyor!

WhatsApp, kısa süre önce iOS tabanlı uygulamasında karanlık modu başlattı. Şimdi, ilk güncellemeden haftalar sonra bu özelliği geliştirmek ve ince ayar yapmak için çalışmalara başladı.

YÖK’ten karar: Uzaktan eğitim başlıyor

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Corona virüsü salgını nedeniyle tatil edilen üniversiteler için yeni bir gelişmeyi paylaştı. Memleketlerine dönen üniversite öğrencileri, eğitim hayatlarına devam edebilecek.

Merakla beklenen PlayStation 5 detayları belli oluyor!

PlayStation resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yeni oyun konsolunun özelliklerini sabah saatlerinde paylaşılacağını haber verdi. Yani yarın PlayStation 5 detayları ortaya çıkacak!

Google Translate’ten yeni bir anlık çeviri özelliği

Google Translate anlık çeviri özelliği, kısa süre önce karşımıza çıkmıştı. Sürekli olarak kendini geliştiren Google,Translate için şimdi ise anlık çeviri için yeni bir özelliği devreye soktu.

Son Dakika: Apple Store’lar geçici olarak kapatıldı!

Apple bugün, dünya çapındaki Apple Store'ların geçici olarak kapatılacağını duyurdu! Corona virüsün yayılmasının devam etmesi nedeniyle bu kararı veren Apple, mağazalarını ne zaman açacak?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur