Xbox ’ın başındaki isim Phil Spencer konsolun hem dikey hem yatay bir şekilde kullanılmak üzere tasarlandığını belirtiyor. Aynı zamanda Xbox One X ’in işlem gücünün dört katını en sessiz ve verimli bir şekilde sunacağını belirtiyor.

AMD ’nin Zen 2 ve Radeon RDNA mimarisine dayanan özel bir işlemciden gücünü alan Xbox Series 2‘yi sergilemek için Hellblade 2 isimli oyun kullanıldı. Aynı zamanda yükleme sürelerini azaltmak için NVMe SSD tercih eden Microsoft konsolun 8K çözünürlükte oyun oynatabileceğini iddia ediyor.

120 FPS ’ye kadar kare hızı, ışın izleme ve değişken yenileme hızı desteklenen teknolojiler arasında yer alıyor. Microsoft henüz grafik performansından bahsetmiyor. Ancak Spencer, GameSpot ile yaptığı röportajda Hellblade 2 fragmanındaki grafiklerin doğrudan bu konsol ile elde edildiğini belirtiyor.

Xbox One X modelinde 6 teraflop olan grafik gücü, bu yeni konsolda 12 teraflop seviyesinde. Bu sayede Xbox One ’a kıyasla sekiz, One X ’e kıyasla iki kat daha fazla grafik performansı sunuluyor.

Bunun yanı sıra Xbox Wireless Controller‘da yenilendi. Paylaş düğmesi sayesinde ekran görüntüleri ve video kaydı almayı kolaylaştıran yeni kontrolcünün boyutları insanların konforunu artıracak şekilde ayarlandı.

Hali hazırda piyasada olan Xbox One ’ları ve Windows 10 PC ’leri destekleyecek olan bu kontrolcü, Xbox Series X ile birlikte gönderilecek. Microsoft ’un, X Serisi için iki yeni konsol planladığını, bunların arasında uygun fiyatlı bir çözümünde olacağını biliyoruz.

Bu nedenle Xbox Series X ile doğrudan PlayStation 5 hedef alınırken, Microsoft ’tan yakın zamanda yeni konsollarda göreceğiz. Microsoft Xbox Series X özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur