Facebook, VR piyasasında HTC ile daha iyi sonuçlar elde edebilmek için çalışmalara başladı. Windows NT işletim sisteminin mimarlarından Mark Lucovsky ile anlaşan Zuckerberg, yeni işletim sistemi için düğmeye bastı.

2013 yılında Oxygen adını verdiklerini bir proje ile mobil işletim sistemine giriş yapan şirket, HTC ile ortak telefon çıkarmıştı. Kendi Android sürümünü çıkaran Facebook, kullanım deneyiminin kötü olmasından dolayı projeden vazgeçmişti.

Facebook Android rakibi olacak

Google ve Apple ’ın mobil işletim sistemi hakimiyetini azaltmak için yapılan başarısız girişim sonrası kabuğuna çekilen firma, yeni bir işletim sistemi yapacaklarını duyurdu. Eye OS sayesinde Android bağımlılığına son verecek olan şirket, artırılmış gerçeklik konusunda diğer firmalar ile rekabetin artacağını düşünüyor.

Artırılmış gerçeklik cihazları için geliştirilecek olan işletim sisteminin Instagram ’a da entegre edilmesi bekleniyor. VR cihazlar ile sosyal donanım çağının başlayacağını belirten yetkililer bu konuda çalışmalarının davem ettiğini belirtti.

İleride işletim sistemini akıllı telefonlar için çıkarıp çıkarmayacağı hakkında bilgi vermeyen firma, pazar payının ciddi oranlarda artacağına inanıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur