Facebook çalışanları 1 aylık ücretli izne çıkıyor.

Bu yeni gelişme kapsamında, Facebook çalışanları, hasta akrabalarına bakmak için bir aya kadar ücretli izin alabiliyor.  Covid-19 salgını nedeniyle insanların zor zamanlar geçirdiğinin farkında olan şirketin yeni programının kapsamında farklı ayrıntılar da mevcut. Örneğin, hasta bir aile üyesine bakması gereken çalışanlar, başka bir ülkeye seyahat edebiliyor. Bu da 30 günlük ücretli acil bakım izni programına dahil bir girişim. Daha kısa vadeli ihtiyaçlar için Facebook, çalışanlara bakım için 20 günlük ücretli izin de sunuyor. Buna ek olarak, şirket çalışanlarına çalışma saatleri açısından esneklik sunarak, alternatif çalışma saatlerini kullanmalarına izin veriliyor.

Facebook, Corona virüsü haberlerini spamlıyor!

Facebook kullanıcılarının Corona virüsü hakkında yazdığı haber makaleleri, spam filtrelerine takılarak paylaşmaları engellendi. Birden fazla Facebook kullanıcısı makale paylaşamadığını bildirdi.

Facebook, çalışanlarını ödüllendirmeye devam ediyor

Facebook, çalışanlarına farklı alternatifler sunuyor.

Facebook’ta çalışan yaklaşık 45.000 çalışanın büyük bir bölümü evden çalışmaya geçti. Bunun yanı sıra şirket evden çalışan personelleri için hem kendileri hem çocuk bakımı maliyetlerine harcamaları adına 1000 dolar bonus verdi. Buna ek olarak şirket, 2020 yılının ilk yarısında her çalışanı için “beklentileri aşan” performans derecelendirmeleri ile ödüllendireceğini açıkladı.