Facebook, her yıl düzenlediği F8 etkinliğinde Instagram, WhatsApp ve VR teknolojileriyle ilgili yeniliklerini tanıtıyor. Geçtiğimiz yıl WhatsApp Web üzerinden görüntülü görüşme, WhatsApp karanlık mod gibi yenilikleri tanıtan şirket bu yıl yeni ürünlerinin demolarını göstermeyi hedefliyordu.

Ancak F8 konferansı da ne yazık ki dünyayı kasıp kavuran koronavirüs engeline takıldı. Şirket yetkilileri ” Koronavirüs endişesinin artması sebebiyle geliştirici ortaklarımız, çalışanlarımız ve Facebook F8 etkinliğini korumak için yüz yüze yapılacak konferans etkinliklerini iptal etme kararı aldık. Etkinliği yerel bazda düzenlemeyi ve etkileşimi video konferans şeklinde yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Ayrıca Facebook’un geliştirici platformları ve programları direktörü Konstantinos Papamiltiadis ” Geliştirici ortaklarımız, çalışanlarımız ve tüm F8 katılımcılarının sağlığıne ve güvenliğine önem vermek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Facebook F8 etkinliği koronavirüs nedeniyle iptal edilen ilk büyük etkinlik değil. Ancak bu tarz açıklamaların diğer konferans ve etkinlikeri de etkileyeceği aşikar. GDC(Game Developers Conference ) 2020 etkinliği her ne kadar resmi olarak iptal edilmese de Unity, Sony, Electronic Arts, Facebook, Kojima Productions ve Microsoft gibi şirketler etkinliğe katılmayacaklarını açıkladı.

Bu yıl yapılması beklenen birçok etkinliğin koronavirüs nedeniyle iptal edilmesi bekleniyor.