Wong’un incelemelerine göre, mesaj birden fazla kişiye gönderilmeye çalışırken beşinci kişide tıkanıyor ve Facebook bir pop-up bildirimi ile sınırlama hakkında kullanıcıyı uyarıyor. Bu da bir kullanıcının başkalarına teyit edilmemiş veya edilmiş herhangi bir bilgi göndermeye çalıştığında Facebook’un 5’ten fazla arkadaşa veya gruba iletmesine izin vermeyeceği anlamına geliyor.

Facebook Messenger is working on limiting the amount of threads a message can be forwarded at a time, in order to add frictions on misinformation pic.twitter.com/qRZcE0t4w6

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) March 21, 2020

Özellik, WhatsApp’ta başarılı sonuçlandı

Facebook, aynı anda 5 kişiden fazlası için mesaj göndermeyi engelliyor

Facebook, bu yaklaşımı WhatsApp’tan benimsemiş olabilir. Çünkü bu özellik, ilk olarak popüler sohbet uygulamasında mesaj iletilen kişi sayısında sınırlama tekniği olarak denendi. Sonuç olarak yanlış bilginin yayılmasında önemli bir düşüş gerçekleşti.

Instagram, arkada iz bıraktırmayacak

Instagram, her konuştuğunuzda sohbet dizisini temizleyen kısa mesaj özelliğinin prototipini geliştiriyor. Instagram geçici mesajlar özelliği için şirket cephesinden de bir açıklama geldi...

Corona virüsü, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin sağlığını riske atmaya devam ediyor ve bu durumdan dijital teknoloji sektörleri de etkileniyor. Yanlış bilgi, Corona virüsü ile daha tehlikeli bir hale gelebilir. Facebook da üstüne düşen görevi başarılı bir şekilde devam ettirerek hükümetler, acil durum organizasyonları ve küçük işletmelerle işbirliği yapmaya devam ediyor.

Messenger’daki mesaj yönlendirme sınırlaması henüz test aşamasında ve ne zaman kullanıma sürüleceği belli değil.