FIA, kompozit malzemeler, enerji kazanımı ve güvenlik sistemlerinin yol araçları ve diğer endüstriler tarafından benimsendiğini açıkladı. Kurul karbon emisyonunu ortadan kaldırarak diğer endüstrilere bir kez daha örnek olmak istiyor ve 2021 kural değişiklikleri ile birlikte kullanılacak hibrit güç motorlarını da iyi bir örnek olarak gösteriyor. 2021 yılı itibariyle Formula 1 araçları da tasarım değişikliğine gidiyor.

Formula 1 araçları sıfır karbon salınımını elektrikli motorlarla yapmayacak. Arabaların yakıt olarak doğrudan havadan yakalanan karbondioksitten üretilen metan yakıtını kullanması planlanıyor. Yeni motorlar ile yayılan karbondioksit ile yakıt için yakalanan karbondioksit miktarı birbirine eşit oluyor bu sayede karbon ayak izi sıfıra iniyor.

FIA arabalar haricinde başka planları da olduğunu açıkladı. Formula 1 yarışları dünya çapında düzenleniyor ve her yerde yüksek miktarda karbon ayak izi bırakıyor. Arabalar haricinde her ekibin yüzlerce çalışanı ve fabrikasının olması durumu daha da kötüleştiriyor. Bu nedenle FIA, yüzde 100 verimliliğe sahip ofisler, tesisler ve fabrikalar kuracaklarını açıkladı. Yarışlar sırasında tek kullanımlık plastikler azaltılacak ve tüm atıklar geri dönüştürülecek. Bu sayede yarışlar bitse bile devam eden karbon salınımı da son bulacak.

Yine de Formula 1 yarışları yüksek motor sesleri ile bütünleşmiş durumda ve izleyiciler bu durumu çok seviyor. Bu değişiklikler spora olan ilgiyi nasıl etkileyecek bilinmiyor.

Siz Formula 1 değişiklikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur