İnternet üzerinde yer alan çok sayıda farklı program kişilerin ihtiyaçlarını en kolay biçimde karşılıyor. Böyle olunca da kişiler artık sürekli olarak kullanmaya başladıkları programlar üzerinden çeşitli aramalar yaparak istedikleri bilgilere ulaşım sağlıyorlar. Gidilecek olan bir mekân için de son dönem de Foursquare programı tercih ediliyor. Bu programa kayıt olan firmalar sisteminde gözükmeye başlarken firma hakkında tüm bilgiler kullanılacak tarafından görülebiliyor. Böylece de kişiler gidecekleri yerler hakkında öncesinde bilgi sahibi oluyorlar. Bu hizmetin işleyebilmesi için firmaların foursquare firma kaydı işlemini gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Aksi halde bu mekânlar sistemde gözükmüyor ve müşteriler bu mekânlar hakkında gerekli bilgiyi bulamıyorlar.

Bu aşamada birçok kişi arama motorları aracılığıyla Foursquare programını ve sitesini kullanıyor. Herhangi bir mekân hakkında bilgi almak isteyen kişiler bu aşamada arama motorlarına mekânın ismini yazıyorlar. Bu mekân restoran, eğlence merkezi, alışveriş merkezi ya da farklı bir sosyal aktivite için kullanılan bir adres olurken varsa mekânın internet sitesi ve sonrasında Foursquare üzerinden firmanın açıklaması görüntüleniyor. Bu doğrultuda genel olarak kişiler Foursquare sitesi üzerinden yer alan bilgilendirmeye girerek mekân hakkında objektif bir fikir edinme şansı elde ediyor. Foursquare firma kayıt işlemi doğru bir biçimde yapılmışsa istenen her bilgi kısa sürede bu alandan alınabiliyor.

Genel olarak bu program içerisinde mekâna ait fotoğraflar ve daha öncesinde bu mekâna gitmiş olan kişilerin yorumları yer alıyor. Yorumlara ek olarak puanlandırma sistemi de bulunan internet sitesi üzerinden rahatlıkla kişiler kalite, müşteri memnuniyeti, fiyatlar ya da sunulan ortam konusunda fikir sahibi oluyor. Bu programa kayıt olunduğundan firmalar kendilerine yapılan yorumlara herhangi bir etki edemiyorlar. Bu sebeple de yorumlarda tamamen objektif bir bakış açısı ortaya çıkıyor. Kişiler yorumları okuduklarında daha öncesinde mekânı ziyaret etmiş kişilerin görüşlerini alıyor ve ekonomik açıdan ya da kalite açısından bir değerlendirme elde ediyor. Bunu yaparken firmanın iletişim bilgileri de program içerisinden görüntüleniyor. Bu imkânların tamamı için foursquare firma ekleme işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekiyor.

Bu işlemi gerçekleştirmek için ve sürekli olarak bilgilerini güncel tutmak için firmalar zaman ayıramıyorlar. Birçok kişi tam olarak bilgi sahibi de olmadığından Foursquare kayıt işlemlerini gerçekleştiremiyor. Bu sebeple de yanlış bir bilgilendirme ya da programın yanlış kullanımı yarardan çok zarar getiren durumların ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple de ilk olarak kişilerin profesyonel bir bilişim firması ile görüşmesi ve sonrasında bu ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Eğer bu şekilde gerçekleşirse kişiler yıllık olarak belirlenen ücretleri ödeyerek bu işlemlerin kusursuz bir şekilde işlemesini sağlıyor. Kendileri yalnızca koyacakları fotoğrafları ve iletişim bilgilerini ayarlıyorlar.

Bu işlemin gerçekleşebilmesi için mapsgen.com sitesi son dönemde çok önemli adımlar atıyor. İnternet sektöründe verilen hizmetler her zaman uygun fiyatlarda olurken kişiler bu site üzerinden yıllık 149 TL gibi çok uygun bir fiyat ödeyerek bu işlemleri gerçekleştirebiliyor. Sonrasında kendilerinin hiçbir ek işlem yapmasına gerek kalmıyor. Bu harcama ile birlikte rahatlıkla müşteri sayılarının artmasına ve daha kaliteli bir mekân haline gelmelerine çaba sarf ediyorlar.