Fujifilm X-T4 özellikleri hakkında ilk bahsedilmesi gereken nokta, 26.1MP X-Trans CMOS 4 sensörü. Görüntü işleme görevini ise X-Processor 4 üstleniyor. Yenilenen 425 noktalı AF yani otomatik odaklama sistemi ile birlikte 0.4 saniye gibi bir sürede otomatik odaklama yapabildiğine dikkat çekiliyor. Ek olarak odak takibi özelliğinde de ciddi iyileştirmeler yapıldığı belirtiliyor.

Ultra hızlı Sony A9 II özellikleri ile dikkat çekiyor

Küçük, hafif ve hızlı olan Sony A9'un ardından sahneye Sony A9 II çıktı. Sony A9 II özellikleri ile çıtayı da bir üst seviyeye çıkardı. Biz de bu yazımızda modele yakından baktık...

Özellikle vLog çeken kullanıcılar için kritik öneme sahip olan gövdeye dahil edilmiş görüntü sabitleme teknolojisi IBIS, bu modelde atlanmayan detaylardan olmuş. Açıklanan bilgilere göre makinede, 5 yönlü bir IBIS sistemi kullanılıyor.

Aynasız fotoğraf makinesi söz konusu olduğunda video kaydı da önemli bir yere sahip. Nitekim X-T4 teknik detaylarında video kayıt konusunda da geliştirmeler kendini gösteriyor. 4K 60 FPS video kaydı 400 Mbps bitrate olarak gerçekleştirilebiliyor. LOG video kullanmak isteyen profesyonel kullanıcılar için 10-bit F-Log kayıt özelliği de sunuluyor.

1080p çözünürlükte ise 240 FPS ve 120 FPS video kaydı yapılabiliyor. Nitekim ağır çekim konusunda 1080p 240 FPS kullanımı mümkün.

Bir diğer önemli geliştirme de aynasız fotoğraf makinesi üzerindeki dokunmatik LCD ekran tarafında kendini belli ediyor. Bir önceki model olan X-T3’te 1.04 milyon piksellik bir LCD ekran kullanılmıştı. Yeni modelde ise bu sayı 1.62 milyon seviyesine çıkartılmış.

Döndürülebilir yapısı ile birlikte de yeni modelin öne çıkan özellikleri arasında LCD ekran detayının olduğunu söylemek mümkün. vLog konusunda önemli bir yere sahip olan döndürülebilir ekran, yeni modelin önemli özelliklerinden.

Sürekli fotoğraf çekimi konusunda da saniyede 15 kare çekime kadar ulaşılmış durumda. Depolama tarafında da aynasız fotoğraf makinesi üzerinde çift SD kart slotu yer alıyor. Yeni NP-W235 batarya ile ortalama 500 çekim yapılabileceği bilgisi de açıklanan diğer detaylar arasında.

Amiral gemisi: Canon EOS-1D X Mark III tanıtıldı

Canon, CES 2020 kapsamında amiral gemisi DSLR fotoğraf makinesi EOS-1D X'ün yeni modeli Mark III'ü tanıttı. Canon EOS-1D X Mark III özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor!

Fujifilm X-T4 fiyatı

Son olarak Fujifilm X-T4 fiyatı konusunda açıklanan detaylara da değinmek gerekirse, gövde fiyatı 1699 dolar olarak belirlenmiş durumda. Makinenin 18-55mm lens kiti ile birlikte 2099 dolar, 16-80mm lens ile birlikte ise 2199 dolar fiyat etiketi bulunuyor. Şu an için ülkemizdeki fiyatlandırması ile ilgili ise net bir bilgi bulunmuyor.