Samsung’un geçtiğimiz yıl duyurusunu gerçekleştirdiği ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy Fold, teknoloji dünyasında büyük merak uyandırmıştı. Modelin adı her ne kadar bazı problemlerle adı anılmış olsa da Samsung problemleri çözerek ürünü tekrar satışa çıkarttı.

Katlanabilir ekranlı telefonlar üzerindeki çalışmalarına devam eden Samsung, 11 Şubat tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte Galaxy S20 serisi ile birlikte ikinci katlanabilir ekranlı modelini de tanıtacak. Motorola RAZR modeline benzer şekilde bir katlanma mekanizmasına sahip olması beklenen modelin Galaxy Z Flip adıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy Fold inceleme

2019 yılının gündeminden düşmeyen katlanabilir telefon Samsung Galaxy Fold inceleme videosuyla karşınızdayız. Katlanabilir telefonlar bize ve biz onlara hazır mıyız?

Peki ya Galaxy Fold serisi ne olacak? Akıllara gelen bu sorunu cevabı ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Galaxy Fold serisini de devam ettirme niyetinde olan Samsung, kapalı kapılar ardında bu serininde devam modeli için çalışmalar yürütüyor.

XDA Developers ekibinde yer alan geliştiricilerden Max Weinbach’a göre Samsung Galaxy Fold 2 modelini 2020 yılının ikinci çeyreğinde duyuracak.

I just got word that Samsung will likely be launching the true Galaxy Fold successor in Q2 of this year.

If I’ve conglomerates all the different reports correctly, it should have an 8″ display, 108MP camera, ultra thin glass, SPen, Snapdragon 865 and 5G.

— Max Weinbach (@MaxWinebach) January 24, 2020

Benzer şekilde bir katlanma mekanizmasına sahip olması beklenen modelde 8 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak ve bu ekran ilk nesilde kullanılan plastik ekranın aksine ultra ince camdan üretilecek.

Donanım tarafına baktığımızda ise Weinbach modelin Snapdragon 865 ile geleceğini ve 5G desteği sunulacağını belirtiyor. 108 Megapiksellik kameranın yer alacağı Galaxy Fold 2 S Pen desteği de sunacak.

Nisan ile Haziran aylarının arasında tanıtılması beklenilen modelin şimdilik bilinen detayları bunlarla sınırlı. Ancak ilerleyen günlerde yeni bilgiler gelmeye devam ettikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.