Samsung’un Galaxy S20 ailesiyle birlikte Galaxy Z Flip‘i tanıtmasının ardından, katlanabilir yeni Z Flip modeline ilgi oldukça büyük oldu. Cihaz her ne kadar ekranı konusunda bazı çizilme sorunlarıyla gündeme gelse de, donanım ve tasarım özellikleriyle dikkat çekti.

Galaxy Z Flip’in ardından Samsung’un beklenen modeli, Galaxy Fold 2 hakkında önemli sızıntılar geldi. Katlanabilir telefon Galaxy Fold 2’nin tasarım ve donanım özellikleri, isabetli sızıntılarıyla tanınan Twitter kullanıcı Ben Geskin tarafından sızdırıldı.

Galaxy S Pen ile geleceği bir süre önce belli olan cihaz, ortadan ikiye dikey olarak bölünmüş bir tasarımla geliyor. Galaxy S20 ailesinde olduğu gibi bir kamera kurulumu ile sızdırılan cihazın arka tarafında dörtlü bir kamera kurulumu bekleniyor. Ayrıca 3 farklı büyük ekran parçasından oluşan cihazın arka tarafındaki ekranı da Infinity-U kamera tasarımı ile karşımıza çıkıyor.

Ana ekranın 7.7 inç, QXGA Plus çözünürlüklü 120Hz ekran yenileme hızına sahip AMOLED bir ekran olması beklenirken, ikincil ekranın ise 6.4 inç çözünürlüğünde Full HD Plus Super AMOLED olacağı düşünülüyor. 10 Megapiksel hem önde hem de arkada selfie kamerasının yanı sıra, 64 Megapiksel telefoto, 12 Megapiksel Wide ve 12 Megapiksel Ultra Wide kameralar yer alacak. Bunlara ek olarak DepthVision kamera da arka tarafta yer alıyor.

Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisi ile gelmesi beklenen cihazın 5G desteği sunacağı da önemli sızıntılar arasında. Cihazın Galaxy Note 20 ile birlikte Temmuz ayında tanıtılması beklenirken, kısa süre içerisinde Galaxy Fold 2 ile de alakalı daha fazla bilgiye erişeceğimizi düşünüyoruz. Tüm detayları sizlerle paylaşıyor olacağız, aşağıdaki videodan da Galaxy Z Flip’in ön incelemesini izleyebilirsiniz.