Samsung, One UI 2‘nin Android 10 tabanlı güncellemesini tüm dünyada Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus cihazlarına dağıtmaya başlamıştı. Ancak ailenin bir üyesi hakkında herhangi bir gelişme yoktu. Bugün de Samsung Galaxy S10e kullanıcıları için Android 10 güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Yeni güncelleme boyutu 1975 MB ve Koreli üreticinin bu yılın başlarında reklamı yaptığı tüm One UI 2 özelliklerini beraberinde getiriyor. Yazılım güncellemesinin seri numarası G970FXXU3BSKO / G970FOXM3BSKO / G970FXXU3BSKL‘dir. Yeni güncelleme 1 Aralık 2019 tarihli güvenlik düzeltme eki ve güncelleme günlüğünü içerisinde barındırıyor.

Yeni güncelleme ile arayüzdeki önemli değişikliklerden birisi karanlık mod olarak karşımıza çıkıyor. Karanlık mod duvar kağıdı, widget ve alarmlar gibi özellikler içerisine eklenmiş. Ayrıca karanlık mod dışında gündüz ve gece ortamları için bazı renk ayarları da vardır.

Genel tasarımda büyük değişiklikler olmasa da uygulama simgeleri daha net, animasyonlar daha yumuşak ve başlıklar ve düğmeler için düzenler optimize edilmiş. Samsung ’un getirdiği işlevsel değişikliklerden biri de yeni gezinme hareketleri oldu. Cihazda ekranı alttan hızlı bir şekilde kaydırmak sizi Ana Ekrana götürüyor, uzun süre basılı tutarak herhangi bir açık uygulama ortaya çıkıyor. Geri düğmesi ise artık yanlarda. Bir sayfa geri gelebilmek için sol veya sağ kenardan kaydırarak geçiş yapabiliyorsunuz.

Güncellemenin Türkiye ’ye ne zaman ulaşacağı belli olmasa da kısa süre içerisinde global olarak tüm cihazlara yeni güncellemenin ulaşması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur