Donanım tarafında oldukça güçlü bir amiral gemisi olan yeni Samsung Galaxy S20 ailesi, ekranlarıyla da ön plana çıkıyor. Kutudan çıktığı haliyle Full HD olarak kullanılabilen aile için Samsung, yeni bir güncelleme yayınlayarak kullanıcıları sınırlamalardan kurtaracak.

Ortaya çıkan söylentiye göre, Samsung’un yayınlayacağı yeni Dinamik mod, ekran yenileme hızı seçeneğini ortaya çıkaracak.

Samsung, yeni yayınlayacağı güncelleme ile Galaxy S20 cihazlarının ekran özelliklerinde 120 Hz yenileme hızı ve QHD çözünürlüğü ayarlanabilir olarak sunacak. Bazı kullanıcıların umduğu çözüm hala olmasa da, yeni Dinamik mod, tüketicilere cihazlarının gerçek özelliklerinden yararlanma yeteneği sağlamak için doğru yönde atılmış bir adım gibi görünüyor.

Galaxy S20 cihazında görüntülenen özelliğe göre, pil sıcaklığı 42 dereceyi geçtiğinde veya pil şarjı yüzde 5’e düştüğünde yenileme hızı 60 Hz‘e düşüyor. Ayrıca, Google Haritalar ve stok kamera gibi uygulamalarda yenileme hızını azaltıyor. Bunun ana nedeni, kullanıcıların deneyimini olumsuz etkilememek için pil tasarrufu sağlamak.

Şimdilik bu güncellemenin ne zaman geleceğine dair henüz bir ayrıntı bulunmuyor.