Xiaomi gibi üreticiler 144 Hz yenileme hızına geçiş yapmaya hazırlanırken, Samsung’un amiral gemilerinde 120 Hz ekran yer alması bekleniyordu. Evet, cihazların ekranları 120 Hz yenileme hızına sahip olacak, ancak bir fark ile!

It can now be said with certainty that Samsung has cancelled the WQHD 120Hz option of the Galaxy S20 series, leaving only FHD 60Hz, FHD 120Hz, WQHD 60Hz. this means that we can't have the best resolution and the best refresh rate at the same time. What is your opinion on this? pic.twitter.com/GaYJuOubw8

— Ice universe (@UniverseIce) 14 Ocak 2020

Ice Universe’ye göre Galaxy S20 serisinin ekranı en yüksek çözünürlükte – QHD’de bu yenileme hızını sunamayacak. Bu kapsamda ekran üç farklı halde kullanılabilecek: 60 Hz – Full HD / 60 Hz – QHD ve 120 Hz – Full HD.

Yani 120 Hz yenileme hızı isteyen kullanıcıların ekran çözünürlüğünü Full HD’ye düşürmesi gerekecek. Bu kısıtlamanın nedeni işlemci gücü vs değil, birçok kişinin tahmin edebileceği gibi batarya performansını artırmak.

Yüksek çözünürlükte yüksek yenileme hızı, çok daha yüksek bir pil tüketimi anlamına geliyor. Samsung kullanıcıların pil süresinden şikayetçi olmaması için böyle bir sınırlamaya gidecek. Tabi, bu şu anda bir iddia ve Samsung’un gerçekten böyle bir karara imza atıp atmadığı bilinmezliğini koruyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur