Samsung’un yeni Galaxy S20 serisini tanıtmasıyla birlikte, Galaxy Z Flip ve Galaxy Buds Plus da tanıtıldı. Etkinlikte tanıtılan cihazların yanı sıra önemli iş birlikleri ve paketler de paylaşıldı. Dikkat çeken önemli iş birliklerinden biri de Samsung’un Xbox ile olan yeni iş birliğiydi.

Samsung’un Microsoft iş birliği Xbox oyunlarını Galaxy cihazlara getireceğini düşündüren heyecanlandırıcı bir adım oldu. Yani aslında, Samsung ve Microsoft arasındaki bu iş birliği iki şirketin Google Stadia’ya bir rakip çıkartacağı konusunda dedikoduları ortaya çıkardı.

İlk iş birliği, Forza Street oyununun ilk kez Galaxy cihazlarda yayınlanacağı ile açıklandı. Ve oyun ilk olarak Galaxy Store’dan indirilebilir halde olacak. Bu noktada Play Store’da olmadığı da vurgulandı. Bu açıklamaların ardından Samsung Mobil Pazarlama departmanı yetkililerinden David, Forza Street’in bir başlangıç olduğunu ve daha sonrasında Xbox ile mobil oyun dünyasını geliştirmek adına farklı projeler geliştirmeyi planladıklarını bildirdi.

120Hz’lik ekranlar ile gelen yeni Galaxy S20 serisi de mobil oyunculuk adına oldukça iyi bir deneyim sunacak gibi duruyor. Samsung yetkilileri, etkinlik sırasında Galaxy S20 serisinin 5G özellikleri üzerinde de çok durdu. Bu da Microsoft’un Premium bulut tabanlı oyun akışı deneyimlerini Galaxy cihazlara taşınma ihtimali için heyecan yarattı.

Tam olarak Xbox ve Samsung’un iş birliği nasıl ilerleyecek, bu yıl daha farklı projelerle tekrar karşımıza çıkacaklar mı bilmiyoruz. Fakat Ağustos ayı lansmanı ile birlikte tanıtılması beklenen Galaxy Note 20’nin iş birliği konusundaki soru işaretlerini ortadan kaldıracağı düşünülüyor.