Teknoloji dünyası, Samsung‘un S20 modelini tanıtmaya odaklanmış durumda. Ancak firmanın diğer modelleri için de gelişmeler yaşanıyor. Daha önceden Android 10 Betasını Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus‘ta kullanıma alan Samsung, kararlı sürüm için belirlenen tarihte değişikliğe gitti. Bu telefonlar için beta sürüm Kasım ayında duyurulmuştu. Kararlı sürüm ise şubat ayında kullanıcılarla buluşacak.

Beta sürümün kullanıma alan Samsung, kararlı sürüm için bulunduğumuz ocak ayını işaret etmişti. Duyuruya göre Galaxy S9 Android 10 güncellemesi ocak ayının 2. haftasında yayınlanacaktı.

Öte yandan Galaxy A50 Android 10 güncellemesi de mart ayına ertelenmişti. Ancak ertelemeye neyin sebep olduğu ise açıklanmamıştı.

Tahminlere göre ertelemeye hataların henüz çözüme kavuşturulmaması neden oldu. Modellerin arka arkaya ertelenmesinin sebebi, Samsung‘un istediği kararlılıkta Android 10 çalışmasını sağlayamaması olabilir.

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modelleri DeX desteği ile dikkat çekiyor. DeX, Samsung tarafından geliştirilen, telefon veya tablet gibi cihazlara bağlanan klavye ve mouse ile, masaüstü gibi kullanım sağlayan bir sistem.

Yine bu güncellemeyle birlikte iki telefon da One UI 2.0 kullanmaya başlayacak.