Günümüzde katlanabilir telefonlar daha çok gündem olmaya başladı. Modellerin insanları şaşırtacak şekilde tasarıma sahip olması, ilgiyi daha da artırdı. İlgi çekiciliğini fark eden Samsung, yeni modeliyle Galaxy Fold‘dan daha farklı bir tasarım geliştirdi. Galaxy Fold yandan katlanabilir bir yapıya sahipken, Galaxy Z Flip dikey olarak katlanacak.

Galaxy Fold modeli katlandığında, hala büyük bir yapıda oluyordu. Bunun önüne geçmeyen isteyen Samsung, yeni bir katlanabilir tasarımı kullandı.

Tasarımlar yapılıyor ancak otoriter kurumlardan da onay almak gerekiyor. Bu alanda sözü en çok dinlenen kurumlardan olan FCC, yeni model için izin verdi. Buradan ulaşacağınız raporda, telefon birçok açıdan test edildi.

Snapdragon 855+ işlemcinin kullanılacağı telefonda 256 GB depolama alanı yer alacak. Arkada 12 Megapiksel + 12 Megapiksel çift kameralı sistem olan telefonda 10 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamera kullanılacak. Telefonda 15 W destekli 3.300 mAh ya da 3.500 mAh batarya bulunacak. Android 10 ve One UI 2.1 ile kullanıcılarla buluşacak Z Flip, 6.7 inç dinamik OLED ekrana sahip olacak.

Galaxy Z Flip fiyatı için de bazı iddialar bulunuyor. Bazı sızıntılara göre, telefonun fiyatı 850 dolar olacak. Başka sızıntılara göre fiyat 1.400 dolar civarında. Böylesine yüksek fark olmasından dolayı şimdilik bir beklenti oluşmadığını söyleyebiliriz. Fiyat için en doğru cevabı Samsung verecek.

Samsung‘un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold, 200 binden fazla satış yapmıştı. Galaxy Z Flip tanıtımı için 11 Şubat tarihi işaret ediliyor. Bu tarihte düzenlenecek Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy S20 ailesiyle birlikte Z Flip de tanıtılacak.