PlayStation Türkiye, yaptığı duyuruya göre, Ghost of Tsushima Türkçe altyazı desteği ile 26 Haziran 2020’de piyasaya sürülecek.

13. yüzyılın feodal Japonya’sında, Moğol ordusunun Tsushima Adasını ele geçirdiği dönemde geçen oyun, adanın tek umudu olan Jin Sakai isimli samuray savaşçısının destansı hikayesini konu alıyor. Oyun açık dünyada geçiyor ve eski ormanlardan geniş kırsal bölgelere, çetin dağlardan köylere kadar görsel bir zenginlik vaat ediyor.

Ghost of Tsushima’nın çıkış tarihi ile birlikte, Jin’in yolculuğu sırasında karşılaştığı bazı karakterleri gösteren yeni bir tanıtım videosu da yayınlandı. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Oyunun standart sürümünün yanında iki farklı fiziksel sürümü de olacak. Bunlar; Special Edition ve Collector’s Edition.

Special Edition’da oyunun metal kutusunun yanı sıra oyun içi kullanılabilir Hero of Tsushima maskesi ve kılıç skin’i, Charm of Hachiman’s Favor, bir teknik puan, Director’s Commentary ve dijital mini sanat kitabı yer alıyor.

Oyunun koleksiyon sürümü olan Collector’s Edition ise oyunda giyilen maskenin figürünü içeriyor. Ayrıca fiziksel olarak bir savaş flaması olan ve oyunda da görülebilen Sashimono ile Japonya’nın geleneksel paketleme kumaşı olan Furoshiki de koleksiyon sürümünün içerisinde yer alıyor.

Bu sürüm ile birlikte oyunculara metal kutulu versiyona, Dark Horse tarafından üretilen 48 sayfalık fiziksel mini sanat kitabına ve kumaşa basılan oyun haritasına sahip olacak.

Dijital olarak ise Jin için özel at, eğer, maske, kılıç ve zırh içeren Hero of Tsushima görsel seti, Charm of Hachiman’s Favor ve bir teknik puanı olmak üzere oyun içi içerikleri, Samurai PS4 dinamik teması, dijital mini sanat kitabı ve oyunun dönemin Japonya’sını anımsatmak için titiz çalışan ekibin hazırlıklarını da gösteren Director’s Commentary içeriği bulunuyor.