2016 yılında satışa çıkan Google Pixel modelleri için yolun sonu göründü. Pixel 2, 3, 3a ve 4 serisi gerekli güncellemeyi alırken, 3 yıllık cihazlar olan Pixel ve Pixel XL verilen desteğin sonuna gelindi. Şirket, Ekim 2019 güncellemesi ile bu desteği keseceğini duyurmuştu. Aynı zamanda cihazlar için verilen çevrim içi desteği de durduruldu.

Google ’ın Android cihazlar için en son güncellemenin yanında 3 yıllık güvenlik güncellemesini verdiği biliniyor. Aynı zamanda en az 2 yıl da destek sözü veriyor. Bu arada güvenlik desteğinin kesilmesine rağmen telefonlar Android 10 güncellemesini de aldı. 2016 yılında Android Nougat ile kutudan çıkan telefonlar, 2017 yılında Oreo, 2018 yılında ise Pie güncellemesini aldı.

Güvenlik güncellemeleri temelde telefonun çalışması için zorunlu güncellemeler değil. Ancak, güvenlik açıklarını düzeltmesi ve işletim sistemindeki hataları gidermesi açısından önemli. Google ’ın bu güvenlik güncellemesini vermeden telefonlara, Android 10 güncellemesini yayınlaması ise oldukça ilgi çekici.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur