Corona virüsü Çin’de ortaya çıktığı andan itibaren neredeyse bir ay içinde 19 ülkeye ve doğrulanmış yaklaşık 10 bin kişiye bulaşmış durumda. Bu konu hakkında sosyal medya üzerinde ya da Google üzerinde birçok arama yapılıyor ve bu nedenle kişiler de yanlış bilgilerin panik anında hızla yayılmasına neden oluyor.

Popüler arama motoru ise bu noktada gücünü WHO ile birleştirerek bir işbirliğine gitti. SOS uyarısı olarak verilecek arama sonuçlarında corona virüs için yapılan aramalar önceliklendirilecek ve direkt WHO kaynaklı bilgilerin kullanıcılara ulaşmasını kolay hale getirecek. Bu yalnızca haberleri değil aynı zamanda Twitter üzerinden paylaşılan bilgileri de kapsayacak.

Teknoloji devi insanların böyle kriz anlarında doğru bilgileri ulaşmasını sağlamak için daha önce de benzer adımlar attı. Güvenilir bilgilerin yayılmasını sağlayacak bu acil durum planı, durumun ciddiyetinin daha iyi kavranmasını sağlayabilir.

Söz konusu corona virüs 213 kişinin hayatını kaybetmesiyle ve son olarak cuma günü İngiltere’de de iki vakanın ortaya çıkmasıyla gündemde. Google da SOS Uyarıları uygulamasını, doğal veya insan kaynaklı bir kriz sırasında acil durum bilgilerini kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirmeyi amaçladığı için hayata geçirdi.