Arama motoru devi, Google Asistan ile Stadia ’nın bağlantılı olduğunu söylemişti. Stadia kontrolcüsünün üstünde bir adet Google Asistan butonunun bulunduğunu belirten Google, bunu oyuncular için tasarladığını ifade etmişti.

İlgili butonun amacı, oyuncuların bir oyunda vakit geçirirken o oyundan çıkmadan Stadia ’ya sorular sormasını ve o soruların cevaplarını almasını sağlamak olarak biliniyor. Geçen ay kendisinden iyi bir sonuç alınamamıştı.

BREAKING: Google Assistant is now available on #Stadia! It can be enabled in-app, but functionality is currently limited to the home screen. pic.twitter.com/nTfTgAcQnH

— StadiaDaily ✨ | Latest News and Updates! (@StadiaDaily) December 3, 2019

So it ’s working pic.twitter.com/TO6rAXoZFf

— The Stadia Crowd (@TheStadiacrowd) December 3, 2019

Google Stadia ve Google Asistan ikilisi; konsolu açıp kapatabilen, bir oyunu başlatabilen ve ekran görüntüsü alabilen Xbox One entegrasyonundan daha az işlevsellik sunuyor.

Chromecast Ultra kullanan kişiler için geçerli olan bu özellik, Chrome OS tabanlı tabletlere ve Google Pixel ailesine de gelecek. Bazı kullanıcılar, Google Asistan ’ın oyunlarda hâlâ çalışmadığını söylüyor.

Dün yayımladığı güncellemeye “Google Asistan şimdilik sadece ana ekranda çalışacak” şeklinde bir ibare koyan Google, artık o ibarenin geçerli olmadığını ve Google Asistan butonunun erken erişim döneminde olduğunu belirtti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur