Ambient Mode, kullanıcılara kendi bildirimlerini kontrol edebilme, akıllı ev aletlerini yönetebilme, fotoğraflarını inceleyebilme ve videolarını izleyebilme fırsatı tanıyor.

Yukarıda listelenmiş olan aktivitelerin dışında hava durumuna bakabilmek ve takvimi kontrol edebilmek gibi diğer küçük işlerin de yapılmasını sağlayan yazılım, Google Fotoğraflar ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Telefonun belirli bir süre kullanılmadığını fark edebilen Ambient Mode, bu durumda telefonunuzu akıllı bir fotoğraf albümüne dönüştürüyor ve fotoğraflarınızın ekranda sergilenmesini sağlıyor.

Piyasaya sürüldüğü gün sadece 3 cihazı destekleyen Ambient Mode, bu sayıyı 6 ’ya yükseltti. Bu güncellemeyi ilk alan cihazlar arasında Lenovo Smart Tab, Nokia 7.2 ile 6.2 bulunuyor.

Oldukça kullanışlı olan bu uygulamanın desteklediği yeni ve şanslı telefonlar arasında Xiaomi Redmi K20 ProNokia 6.1 Plus ve Pocophone F1 bulunuyor. Bu telefonlar, Ambient Mode güncellemesini aldı.

Eğer siz de bu telefonlarından birisine sahip iseniz ve Ambient Mode ’a kavuşmak istiyorsanız iki yoldan birini seçmelisiniz. İlk yol, Android 10 kullanıcıları için geçerli.

Android 10 kullanıcılarının bu yazılıma erişebilmesi için “Ayarlar” kısmından “Asistan” bölümüne geçiş yapmaları gerekiyor. İlgili adımdan sonra kullanıcıların söylemesi gereken tek cümle şu: “Hey Google.”

Andoid 9 kullanıcıları da benzer bir yoldan Ambient Mode ’a geçiş yapabiliyor. Bu kısımda yer alan kullanıcıların yapması gereken tek işlem şu: “Ayarlar” > Asistan > Cihazlar (Telefon).

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur