Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok alanda hayatımızı kolaylaştıran cihazlar ortaya çıktı. Bunlardan biri de Tile markasının ürettiği takip cihazları. Bluetooth teknolojisi ile çalışan cihazlar bağladığınız nesnelerin konumunu bulmanıza yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Google Asistan 2.0 versiyonunun tüm Pixel cihazlara geleceği duyrulmuştu. Birçok yenilik barındıran Google Asistan artık Tile marka takip cihazları ile bağlantı kurabilecek. Bu sayede kaybettiğini eşyanızı daha hızlı bir şekilde bulacaksınız.

Google Home uygulaması üzerinden cihazınızı Bluetooth aygıtı olarak bağlamanız gerekiyor. Daha sonra Google Asistan üzerinden sesli eşleştirme yaparak cihazı kullanıma hazır hale getireceksiniz. Ses eşleştirme esnasınsa basit cümleler kullanarak işleminizi daha kolay hale getirebilirsiniz. Örneğin takip cihazı çantanıza takılı ise “Çantamı bul” komutunu kullanarak eşyanızı bulabilirsiniz.

İlk kurulum için Android ve iOS cihazlarda Tile uygulamasına ihtiyacınız olacak. Cihaz uygulaması üzerinden de cihazınızın ayarlarını tamamladıktan sonra direkt olarak Google Asistan üzerinden erişebileceksiniz. Google Asistan Bluetooth kullanımı konusunda henüz başlangıç seviyesinde. Bu konuda geliştirmelere devam eden yazılım ekibi Bluetooth cihaz eşleşmesi, bleutooth cihaz kullanımı gibi konularda daha iyi kullanım deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur