Şirketler Eylül ayında yaptıkları ortak açıklama ile Deepfake ile hazırlanan videoları tespit etmelerine yardım edecek kişi veya gruplara ödeme yapacaklarını belirtmişti. Toplamda 10 milyon dolar olan ödül birçok yazılımcının yapay zeka konusunda çalışmalar yapmasına yardımcı olmuştu.

Facebook bu konuda çalışma yapmak isteyenler için Deepfake ile hazırlanmış videoları kullanarak veri seti hazırlayacağını duyurdu. Hazırlanan veri seti yapay zeka ile ilgili çalışma yapacak olanlar için de yararlı olacaktır. Şirket, Conference on Neural Information Processing Systems (NeurIPS) etkinliğinde sahte video tespiti için 100.000‘den fazla video hazırladığını ve kullanıma açtığını duyurdu.

Google, sahte video algılama tekniklerinin gelişmesine katkı sağlamak için 3.000 adet video hazırladığını açıkladı. Ayrıca AWS, Deepfake Detection Challenge etkinliği için bulut sunucularında 1 milyon dolarlık kredi verecek.

2020 ABD seçimleri ile ilgili sahte haber ve video tespiti yapabilmek adına çalışmalar yürüten şirketler bu konuda kendilerine yardımcı olabilecek kişilere destek olabileceğini açıkladı. Facebook AI Araştırma Müdürü Cristian Canton Ferrer, “Sahte videoları tespit edebilmek için büyük veri setlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda daha önce herhangi bir çalışma yapılmadığı için her şeyi sıfırdan hazırlamak zorunda kaldık.” dedi.

Google ’a ait olan Kaggle, Deepfake Detection Challenge etkinliğinde etkin rol oynayacağını açıkladı. Şirketler şimdilik kaç katılımcıya ödül vereceklerini açıklamadı. Ancak Kaggle ödüllerinin miktarları belli oldu. Etkinlik birincisine 500.000 dolar, ikinciye 300.000 dolar, üçüncüye 100.000 dolar, dördüncüye 60.000 dolar ve beşinciye 40.000 dolar verileceği açıklandı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur