Yıllardır mobil reklamlardan şikayet eden kullanıcılar, son birkaç yıldır da internet sitelerinin zorunlu bildirimlerinden bıkmış durumda. İnternet sitelerinin bildirimlerine maruz kalmak istemeyenler için sevindirici haber geldi.

Halihazırda Mozilla Firefox ’da var olan bu sistemi Chrome kullanıcıları da istiyordu. Firefox 72 sürümü ile birlikte getirilen engelleme mekanizması, bildirimlerin kontrolünü ve akıbetini kullanıcıya bırakıyor.

Kullanıcıdan herhangi bir müdahale gelmediği sürece bildirimleri kapatan özellik, Android için Google kullanıcılarını sevindirdi. Chrome ve Chromium Edge yazılımlarını masaüstünde kullananlar, bu özelliği yakından tanıyor.

Henüz Canary (Alpha) sürümünde olan bu yeniliği denemek isteyenler, aşağıdaki adımları takip edebilir. Aşağıda anlatılan adımlar, Chrome Canary 80.0.3969.0 veya daha üst bir Chrome Canary sürümü için geçerli.

— chrome://flags sayfasını ziyaret edin.

— “Quiet” kelimesini aratın.

— Size uygun olan üç sessize alma modundan birini seçin.

— Tarayıcınızı yeniden başlatın.

— Haber sitelerinde gezinin ve özelliği test edin.

“Quieter notification permission” isimli engelleme sistemi, tabletler için de geçerli. Bundan böyle daha sessiz bir internet kullanımı sizi bekliyor. Google ’ın bu seçimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yararlı bir özellik mi?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur