Teknoloji bağımlılığının önüne geçmeyi hedefleyen bu özellik sayesinde akıllı telefon kullanıcıları gereğinden fazla vakit geçirme sorununu çözebilecek.

Odak Modu özelliği sayesinde sosyal medya uygulamaları ve oyunlar gibi dikkat dağıtıcı etkenlerin ortadan kalkması planlanıyor. Seçtiğiniz uygulamaların dikkatinizi dağıtmaması için çalışan özellik uygulamanın duraklatıldığını bildirim olarak gösteriyor.

Proje yöneticisi Dayson Pais, özelliğin kullanıma sunulduğunu bir blog yazısı ile duyurdu. Özellik ayarlarında moddan çıkana kadar seçili uygulamalardan gelen bildirimleri susturma seçeneği de bulunuyor. Odak Modu özelliği seçilen günlerde ve belirlenen saatlerde de kullanılabiliyor.

Şimdilik sadece Android 9 ve Android 10 işletim sistemine sahip cihazlara gelecek olan özelliğin ileride eski cihazlarda da kullanılabilir olması bekleniyor. Kullanıcılara sunulan yeni özellik ebeveyn kontrolü bulunan cihazlar için kullanılabilir hale gelecek.

Yayınlanan özellik OnePlus Zen Mod gibi uygulamaların aksine kullanıcı deneyimi odaklı hale getirilmiş. Bu yüzden kullanıcıların telefon üreticilerinin çözümleri yerine Google tarafından geliştirilen Odak Modunun kullanılması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur