Google, kullanıcıların uygulamalarında bulunan bilgilerin silinmesi üzerine harekete geçmişti. Android kullanıcılarını düşünen ekip, paylaştığı çözüm önerilerinde projeyi sonlandırmaktan veya projeye devam etmekten söz etmişti.

Durdurma kararına pek sıcak bakmayan Google, Chrome ’u tercih eden kişileri sevindirecek müjdeyi verdi. Zira Google Chrome 79 ’un dağıtımına tekrar başlayan Amerikalı şirket, silindiği düşünülen bilgilerın akıbeti için konuştu.

Chrome 79 ’u geliştiren ekip, WebView sisteminde meydana gelen bu hatanın silindiği sanılan bilgileri sadece görünmez bir hale getirdiğini belirtti. Kısacası Chrome ’u seçen kişiler ciddi bir zarara uğramadı.

Yeni güncellemenin bu hafta içerisinde dağıtılacağını söyleyen Google yetkilileri, WebView altyapısını kullanan yazılımlarda kaybolan bilgilerin tekrar görünür hale getirileceğini ifade etti.

Kısa bir süre için askıya alınan Google Chrome 79 artık tekrar hizmet veriyor. Son olarak Google yönetiminin yaşanan olaylardan ötürü özür dilediğini de belirtelim. 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur