Android işletim sistemine sahip olan cihazların konum bilgilerini takip eden şirket, ülkemiz için 3 Ocak – 6 Şubat ve 15 Mart-26 Nisan mukayese tablosu yayınladı. Euronews haberine göre, ülkemizin sokağa çıkma yasağına intibak oranı gayet iyi.

Yayınlanan verilere kadar, perakende mağazalara ve ziyafet merkezlerine gitme oranı yüzde 91 azalırken, parklara gidenlerin oranı yüzde 75 düştü. Benzer şekilde meslek yerine gidenlerin oranında da, yüzde 63 oranında azalma görülüyor.

Ayrıca hafta sonları sokağa çıkma yasağı olan 30 büyük şehir halkı ve Zonguldak illerinde marketlere uğrama oranlarının büyük oranda arttığı açıklandı. Toplu taşıma durakları için yüzde 88 oranında düşüş yaşandığını belirten Google, birçok kişinin yasağa uyduğunu belirtti.

İspanya, Fransa ve İtalya gibi salgının çabuk yayıldığı ülkelerde de sosyal uzaklık anlayaşının arttığını belirten veriler, sokağa çıkma oranının ülkemizdeki gibi ortalama yüzde 80 oranında azaldığını açıklıyor.

Karantina uygulaması olmayan ülkelerden Almanya’da, parklara dışarı giden sayısının yüzde 70 artması bir takım şahısların endişelenmesine sebep oldu. öte taraftan Amerika’da koşul öteki ülkelere kadar iş yerine gitme oranı ve mağazalara gitme oranı sıradan yüzde 30 ile daha düşük seviyede. Buraya tıklayarak ayrıntılı Google raporuna ulaşabilirsiniz.

 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur