Google, geçen şubat ayında Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki Best Buy mağazalarında Fi SIM kart isimli kartlarını satmaya başlamıştı. Sonrasında bu satış ağı başka mağazalara doğru genişledi. Şimdi  ise otomatlara girdi. ABD ’deki havaalanlarında konumlanan otomatlardan anında SIM kart alınabiliyor.

Otomatlarda aynı zamanda seyahatte yardımcı olacak aksesuarlar da bulunuyor. 10 dolarlık bir ödeme yaparak Fi SIM kart satın alınabiliyor. Böylece 10 dolarlık Fi kredisi de alınmış oluyor. Bu yüzden ek bir ödeme yapmaya da gerek kalmıyor. GB başına 10 dolarlık ödeme yapıldığını da belirtelim.

Şimdilik otomatlar New York ’taki JFK Havalimanı ’nın 4. Terminal ’inde ve Newark C Terminali ’nde konumlanıyor. Her ikisi Terminal ’in de uluslararası uçuşların olduğu yerler olduğunu belirtelim.

Otomatların üzerindeki notta ise ‘ABD ’den ayrılmadan önce aktive edin ’ şeklinde bir not yer alıyor.

Yeni otomatlar sayesinde insanların son dakika satın alma eğilimlerini takip edebilecek olan Google ’ın başarılı bir strateji izlediği konuşuluyor.

Uygulamanın ilerleyen zamanda ABD ’nin farklı şehirlerinde ya da farklı ülkelerde başlatılıp başlatılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur