Akıllı telefon kullanımında hissettiğimiz akıcılık RAM ve işlemci kadar ekran özelliklerine de bağlı. Aynı cihazın 90Hz ve 60Hz ekranlar ile kullanımında bu fark daha iyi anlaşılıyor.

OnePlus 7T, 7T Pro ve Google Pixel 4 90Hz destekleyen cihazlardan sadece birkaçı. OnePlus ailesi 90Hz özelliğini her koşulda kullanıcılara sunuyorken, Google ne yazık ki bu konuda sınıfta kaldı.

Google, Pixel 4 modelleri ile birlikte 90Hz özelliğini müjdelemişti. Ancak kullanıcıların tecrübeleri ne yazık ki şirketin vadettiği özellikler ile uyuşmadı. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan bazı kullanıcılar ekran parlaklığı yüzde 75 altındayken yenileme hızının 60Hz değerine düştüğünü belirtti.

Bir Twitter kullanıcısı “Ambient EQ özelliğinin açık olduğu ve ortam ışığının yeterli olduğu durumlarda ekran yenileme hızı 90Hz değerinde sabit kalıyor” dedi.

Bu sorunun şimdilik tek çözüm yolu Geliştirici Ayarları sekmesinden ekran yenileme hızını 90Hz olarak değiştirmek. Bu özelliğin pil ömrünü iyileştirebilmek için eklendiğini düşünen kullanıcılar şirket ile konu hakkında iletişime geçmeye çalıştıklarını belirtti.

Şirketin ekran yenileme hızı konusunda kısıtlamaya gitmesi kullanıcıların tepkisine neden oldu. Google bu konuda henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur