Varlığından haberdar olduğunuz herhangi bir uygulamayı App Store ve Play Store gibi uygulama mağazalarında yanlış kelimeler ile aradığınızda bulmanız zorlaşıyor. Keşfedilen hata sebebiyle Play Store üzerinden uygulamanın ismini doğru yazsanız dahi sonuçlarda görüntüleyemiyorsunuz.

Örneğin Deliver The Duck oyununu aradığınızda farklı sonuçlara ulaşıyor olmanız muhtemel. Oyun mevcut olduğu halde Play Store arama hatası sebebiyle gözükmüyor. Oyunun tam adını aratsanız bile ne yazık ki istediğiniz sonuçları elde edemiyorsunuz.

İlginç bir şekilde Deliver_The_Duck şeklinde arama yaptığınızda oyunu arama sonuçlarında görebiliyorsunuz. Ancak yine de aradığınız oyun karşınıza en üst sırada çıkmıyor. Sorun sadece sözünü ettiğimiz oyun ile ilgili değil. Birçok uygulama geliştiricisi böyle bir sorunun olduğunu belirtiyor.

Google, Play Store arama hatası ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu yüzden hatanın hangi sebeplerden dolayı kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bunun Google tarafından kasıtlı olarak yapmış olma ihtimali değerlendiriliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur