Bir cihazda video oynatmaktan daha karmaşık olan bu yapı birçok kontrolü harekete geçiriyor. Platformun öncelikle sizi tanıması, sunucuda o anda oynanan oyuna kabul etmesi ve sıfır gecikme hissini yaşatması oldukça zorlayıcı bir durum.

Stadia mühendisleri ise bu konuda çok büyük sorunların olmayacağı düşüncesindeler. Oyunlarınızın hızı, oyunu oynayacağınız çözünürlüğe göre değişecek. Örneğin, 60 FPS gibi bir değere ulaşmak için 720p çözünürlüğünde bir oyunda 10Mbps hız yeterli olacak. Eğer ki 20Mbps hızında bir internet hızına sahipseniz 60 FPS ile 1080p çözünürlüğünde bir oyun deneyimine kavuşmuş oluyorsunuz. Hatta firmanın yaptığı açıklamada 35Mbps hızlarda 4K çözünürlükte ve 5.1 Surround ses kalitesi alarak kesintisiz ve mükemmel bir oyun deneyimine sahip olmamız mümkün.

Google bu konuda yaptığı çalışma sonucunda bizlere bir web sitesi sunuyor. Tarayıcı için bir test ortamı ile kendi bağlantımızın nasıl bir veri akışına sahip olduğu ve Stadia deneyimini hangi ölçülerde kullanabileceğimizin kısa bir raporunu veriyor.

Buraya tıklayarak açılan sayfada hız denemesi yapabilirsiniz

İnternet hızlarının günden güne geliştiğini düşünürsek bu deneyimin çok da istanbul escort bayan hüsranla sonuçlanmayacağı ön görülmekte. Google, oyun sunucularındaki algoritmalarının daha akıllı ve verimli şekilde çalışacağının bilgisini de verdi.

Google Stadia için bağlantı hızı nasıl artırılabilir? 

İnternet sağlayıcısını yükseltmek ilk seçenek. Ethernet kablosunu bilgisayarınıza bağlamak da verimi artıracaktır. Kablolu bağlantıların daha kararlı ve hızlı olmasından dolayı, bu deneyimi yaşamak isteyenler için bir fırsat olacaktır.

Evde kablo dolaştırmak istemeyenler için Wi-Fi bağlantısından daha iyi bir seçenek olan powerline adaptörler ile bağlantı sağlayabilmemiz mümkün. Wi-Fi bağlantısından vazgeçemeyenler içinse 5GHz hızında bir kablosuz modeme geçiş yapmak verimli bir seçenek olacaktır.

19 Kasım günü kullanıma sunulan Stadia şimdilik ülkemizde faaliyet göstermiyor. İlerleyen zamanda Google ’ın bu konuda nasıl bir politika izlediğini göreceğiz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur