Birazdan sizinle paylaşacağımız bazı bilgilerle, hem Haber 24'ü hem de haberciliği tartışacağız. Neden internet haberciliği yapıyoruz? Haber yazarken dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir? İnternet haberciliğinin önemi nedir? Haberin insan hayatındaki yeri nedir? Bu sorular etrafında, hem Haber 24'ün farkını hem de haberin önemini anlatımımızla, önünüze sunacağız.

Haber 24 neden internet haberciliği yapıyor?

İnternet haberciliği hizmeti veren sitemiz Haber 24, kamuoyunu dürüst, tarafsız, ayrıntılı ve birçok pencereden yorumlanan paylaşımlarıyla farkını ortaya koymuş ve adından söz ettirmeyi başarmıştır. Gelişen teknolojiyle birlikte, insanların ihtiyaçları ve haber öğrenme yöntemleri de değişiyor. Bunun ışığında, habercilik sektörü de farklı bir boyut kazanmaya başladı. Yazılı olarak gazetelerde başlayan habercilik sektörü maratonu, radyo, televizyon ve internet haberciliği olarak farklı ve büyük boyutlara erişmiştir. İnternetin günümüzdeki dezavantajlarından biri, bilinçsiz kullanıcıların sebep olduğu bilgi çöplüğünde bilginin güvenilir olup olmadığı diğer haber ortamlarına göre daha fazla tartışmaya açıktır.

Haber yazarken dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?

  • Haber yazılarının günlük ve önemli olmasına dikkat edilmesi gerekir.
  • Haber, kolay anlaşılır, açık ve net olmalıdır.
  • Haber yazıları toplumun büyük bir kısmını ilgilendirmelidir ve tek taraflılıktan uzak olmalıdır.
  • Haberde haklı veya haksız yorumdan kaçınmalıdır.
  • Yanlış anlaşılmalara yer verecek cümleler kullanılmamalıdır.
  • Anlatılanlar kamuoyunun ilgisini çekmelidir.

İnternet haberciliğinin önemi nedir?

2017 yılına geldiğimizde gerekli araştırmaları da yaptığınızda açıkça göreceksinizdir ki, internet haberciliği, gazete ve televizyondan daha parlak bir geleceğe sahip ve daha süratli ilerlemeye açık haber paylaşım platformudur. Şu durum da kesinlikle unutulmamalıdır. Gazetenin nostaljik ve güvenilirlik noktasında insanlarda daha güvenilir bir iz bıraktığı, televizyonun da durumları göründüğünden daha büyük ve daha inanılır bir boyutta aktardığı kamuoyunun ortak görüşü durumundadır. Ulaşılabilirlik anlamında da diğer haber kaynaklarından daha kolay ulaşılabilir olduğu için, gazeteler ve televizyonlar da internet ortamına aktarılmaya başlanmıştır. Çünkü günümüzde insanlar bilgisayar ve televizyonu günün büyük bir bölümünde saatlerce kullanmaktadır. Bu da internet haberciliğini daha çekici kılmaktadır. Elektrikleri kesilse bile, haber akışı sağlama özelliği bulunması da internet haberciliğini ön plana çıkarmaktadır.

Haberin insan hayatındaki yeri nedir?

Haber, insanın hayatındaki temel yaşam kaynaklarından biri boyutuna ulaşmıştır. Bu doğrultuda da insan mecbur olarak yaşamını sürdürmek, hayatına yön vermek, aile, mesleki, siyasi, ekonomik ve stratejik kararları daha sağlıklı alabilmek için habere muhtaç durumdadır. Haberin bugünkü tanımı bilgi ve güçtür. Yani bir konuda haber aldığınızda, verecek bir cevabınız olur, doğru adımlar atabilirsiniz ve güçlü olursunuz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en temel husus, haberin doğruluğu ve güvenilirliği olmalıdır. Çünkü alacağınız yanlış bir haber sonucunda alacağınız yanlış kararlar veya söyleyeceğiniz sözler, pişman olmanıza ve büyük kayıplar yaşamanıza yol açmaktadır.