Bilim insanları ise son yaptıkları araştırma ile birlikte detaylı ve renklendirilmiş hologram görüntüsü oluşturmayı başardı. Bildiğiniz gibi Hologramlar genelde Star Wars filmlerinde olduğu gibi tek renkli ve kötü bir görüntü aktarımına sahip oluyor.

Genelde şov amaçlı kullanılan bu teknolojiyi yeni bir boyuta taşımak için bilim insanları yaklaşık 15 yıldır büyük bir araştırma yapıyor. Araştırma pahalı lazerler, düşük kalitede görüntü ve sınırlı görüş alanı gibi hologram teknolojisinin dezavantajlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

780 gün havada kalan gizemli uçak rekorla indi

Yaklaşık olarak 2 yıl 2 aydır havada olan X-37B isimli uçak sonunda iniş yaptı. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait gizli uzay uçağı 2 yıldan uzun süren görevini tamamladı...

Araştırma ekibi bu düşünceyle, düşük maliyetli ticari lazerler kullanan ve yükse hızlarda dinamik renklere sahip hologramlar üreten CHIMERA adlı bir yazıcı üretti.

Şimdiye kadar üretilen hologramlar genelde belli yönlerden detaylı şekilde görülebilen görüntülerin projeksiyonla oluşturulmasından ibaret.

Araştırmacılar ise aynalar yardımıyla objeyi her yönden detaylı ve gerçekçi bir şekilde tarayarak hologram haline getirmeyi başarmış durumda.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, bu yeni hologram teknolojisi nasıl imkanlar doğuracak? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur