30 Mart’ta tanıtımı gerçekleştirilecek olan telefonun, sızdırılan donanım detayları heyecan yaratıyor. Honor 30s özellikleri oyun oynamayı seven kullanıcıları memnun edecek.

Cihazın gücünü aldığı işlemci olan ve 7 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 820 5G, Qualcomm tarafında Snapdragon 765G işlemcisinin rakibi olarak konumlanıyor. Bu çip set, genellikle orta üst segment telefonlarda kullanılıyor. Kirin 820 5G’ye, grafik tarafında ise Galaxy S20 serisinde de kullanılan Mali-G77 eşlik ediyor. Bu donanım özellikleri Honor 30s’i orta segmentte güçlü bir konuma taşıyabilir.

Cihazın parmak izi sensörü ise ekran altında veya arka tarafında yer almıyor. Sony telefonlardan alışık olduğumuz gibi cihazın yan tarafında konumlanıyor. Öte yandan, 40W hızlı şarj desteğine sahip olacak telefonun, batarya kapasitesi ise sızdırılan bilgiler arasında yer almadı.

Android 10 ile tüketiciye sunulacak akıllı telefonun diğer özellikleri henüz netlik kazanmadı. Bu özellikler de 30 Mart’ta cihaz tanıtıldığında belli olacak.