Bugün yapılan lansmanda 9X Pro modeli sonrasında Honor View 30 Pro özellikleri anlatıldı. IPS LCD ekrana sahip olan cihaz aynı fiyat aralığında bulunan rakiplerinden birçok konuda daha iyi konuma getirilmiş.

Yeni cihazın en büyük özelliklerinden biri 5G modeme sahip olması. Gücünü Huawei Kirin 990 5G işlemciden alan model Kirin 980 serisinden yaklaşık 1.5 kat daha fazla transistöre sahip. Bu sayede daha çok işlem kapasitesine sahip olan cihaz birçok konuda kullanıcıları memnun edeceğe benziyor.

6GB RAM ve 256GB depolama özelliğine sahip olan model 6.7 inç ve FHD+ ekran ile karşımıza çıkıyor. Android 10 ile gelen cihazın kamera performansı da gayet tatmin edici.

40MP ana kameraya sahip olan cihazda 8MP telefoto lens ve 12MP Cinelens ile gelecek. Ayrıca cihazda lazer focus özelliği de bulunuyor. Kullanılan teknoloji sayesinde 409.600 ISO değerine çıkabilen bu özelliği sayesinde rakiplerini geride bırakıyor.

4100 mAh batarya ve 27W hızlı şarj desteğine sahip olan model ters şarj özelliği de barındırıyor. Henüz fiyatı konusunda açıklama yapılmayan cihaz ilk olarak Rusya’da satışa sunulacak.