Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen VR, birçok firma tarafından önemsenmeye başladı. Kullanıcı kitlesi ve oyun – uygulama sayısı sınırlı olsa da HP, Facebook, Apple gibi şirketler VR ve AR teknolojilerinden umutlu.

Microsoft ve Valve ile işbirliği yapan şirket, yeni modeli olan HP Reverb G2 için çalışmalara başladığını duyurdu. İlk Reverb modelinin 2.160 x 2.160 pixel olması birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Bu hafta tanıtılması planlanan yeni modelin videosunu yayınlayan firma Reverb G2 için “Sürükleyici, rahat ve uyumlu VR deneyimi sunuyor” ifadelerini kullandı.

VR teknolojisi sayesinde derinlik algısına da sahip olacak olan içerikler kararlı bir şekilde ilerliyor. Örneği inşaat sektöründeki bazı firmalar VR başlıklar sayesinde müşterilerine birden fazla örnek gösterebiliyor.

VR başlıklar için geliştirilen oyunlar çok dikkat çekmese de oyun piyasasında da gözle görülür bir kalite artışı mevcut.

Developers, architects, and #VR users – this one’s for you.

Get a sneak peek of the next benchmark in virtual reality headsets from @HP x @ValveSoftware x @Microsoft. https://t.co/m3hUAL6sK1 pic.twitter.com/IsqL2aOVsl

— Z by HP (@ZbyHP) March 23, 2020